Astfel, armata bulgară va putea patrula la frontiera cu Turcia, pentru a gestiona fluxul de imigranți. De asemenea, în zonă a fost ridicat un gard pe o porțiune de 30 de kilometri.
În prezent, granița cu Turcia de 260 de kilometri este apărată de peste 1.000 de polițiști bulgari. La fel ca în Slovenia și în Austria, polițiștii vor putea fi însoțiți de acum de militari, conform acestei legi care mai trebuie supusă totuși unei a doua lecturi.
Potrivit AFP, zecii de mii de imigranți au traversat Bulgaria anul trecut încarcând să ajungă în țările din vestul Europei.
Țările Europei Centrale au afirmat miercuri că își vor întări protecția frontierelor dacă acordul încheiat între Uniunea Europeană și Turcia pentru reducerea fluxului de migranți nu va fi pus în aplicare într-un mod eficient.
"În cazul în care un aflux de 1.500-2.000 de persoane pe zi continuă până la mijlocul lunii martie, va fi clar că Turcia nu-și respectă promisiunile și că noi avem nevoie de un alt tip de protecție a frontierei europene", a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene, Tomas Prouza, la Praga.
Următorul summit al Consiliului European, considerat a fi unul crucial în această problemă, este prevăzut să aibă loc la mijlocul lunii martie.
La rândul lor, țările din "Grupul de la Vișegrad" (Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia) au promis Bulgariei și Macedoniei că le vor ajuta să blocheze frontiera lor cu Grecia dacă granița cu Turcia nu va fi securizată până la mijlocul lunii martie.