Boris Johnson spune că se va alătura armatei pentru a lupta împotriva Rusiei, dacă este nevoie: "Bineînțeles că aș fi bun"

27 Ian 2024
Boris Johnson spune că se va alătura armatei pentru a lupta împotriva Rusiei, dacă este nevoie: "Bineînțeles că aș fi bun"

Fostul premier spune că sprijină apelul generalului Sir Patrick Sanders pentru o armată de cetățeni în fața scăderii numărului de recruti, scrie The Telegraph

Boris Johnson a susținut apelul șefului armatei britanice pentru un o armata de cetățeni, si s-a angajat să se înscrie dacă Marea Britanie va intra în război cu Rusia.

Fostul premier a făcut aceste comentarii după ce The Telegraph a dezvăluit că generalul Sir Patrick Sanders plănuia un discurs în care să avertizeze că civilii vor fi chemați în caz de conflict, deoarece armata britanică este prea mică.

El a spus că guvernul va trebui să „antreneze și să echipeze” o armată cetățenească, ceea ce l-a forțat pe Rishi Sunak să respingă ideea și să insiste că nu va exista nicio recrutare a publicului.

Cu toate acestea Boris Johnson a insistat că sprijină apelurile generalului Sir Patrick, adăugând că el însuși se va oferi voluntar.

„Da, Sah! Caporalul Johnson se raportează la serviciu, Sah! el a spus, adăugând: „Vreau ca generalul Sanders să știe că i-am auzit apelul pentru o nouă armată de cetățeni.

„L-am văzut arătând cu degetul lui spre forma grasă și apatică a publicului britanic și am făcut o presupunere sălbatică”, a spus el.

„Se referă la mine? m-am întrebat. Aș putea s-o fac? Aș face-o? Mai am în mine chestia de luptă?

„De îndată ce mi-am pus întrebarea – m-aș înscrie pentru a lupta pentru Rege și țară? – am avutnumaidecât  răspunsul. Bineînțeles că aș face-o bine.”

Boris Johnson, care a scris anterior rubrici despre luptele sale cu greutatea sa, a insistat că are pregătirea necesară pentru armată.

El a spus că de la aproximativ 16 până la 18 ani a aparținut Forței Combinate de Cadeți, deși a recunoscut că nu a fost la început „un recrut promițător” după ce a picat testul Empire, care presupunea curățarea, încărcarea și tragerea în siguranță cu o anumita armă.

„Mi-am făcut plutonul să petreacă o noapte foarte umedă și rece în aer liber pe Câmpia Salisbury, păzind ceea ce s-a dovedit a fi stâlpul greșit”, a adăugat el, de asemenea și a descris propria sa performanță la exercițiu drept „haotică”.

În ciuda acestui fapt, Boris Johnson, care a demisionat din funcția de deputat din cauza raportului partidului, care investiga dacă a indus în eroare Parlamentul atunci când le-a spus parlamentarilor că nu au avut loc petreceri în Downing Street în perioada izolării, a susținut că, în general, nivelul de disciplină din antrenament i-a făcut „un mare bine”.

El a adăugat: „Deci pariezi – dacă s-ar ajunge cu adevărat la asta, aș fi acolo cu generalul Sanders și pun pariu că sunt mulți cititori care simt la fel.”

Johnson a spus că „s-ar putea să nu fie cel mai în formă sau cel mai agil dintre recruții săi”, adăugând că speră și crede că serviciile sale nu vor fi apelate.

El a spus că, deși nu crede că războiul cu Rusia este iminent, „cel mai bun mod de a descuraja agresiunea unor oameni precum Vladimir Putin este să fii puternic.

„De aceea, generalul Sanders are dreptate în punctul său esențial – că trebuie să abordăm problemele actuale din forțele armate, și mai ales ale sub-recrutarii”, a spus el.

La începutul acestei luni, The Telegraph a dezvăluit că Marina avea atât de puțini marinari încât a fost nevoită să dezafecteze două nave de război pentru a-și personal noua clasă de fregate.

În cele 12 luni până în martie, cifrele Ministerului Apărării au arătat că Marina, care are 29.000 de recruți cu normă întreagă, a avut cel mai rău din cele trei servicii de recrutare, deoarece aportul atât pentru Marina, cât și pentru Royal Marines a scăzut cu 22,1% în comparație cu anul precedent.

RAF a scăzut cu aproape 17%, iar armata cu aproape 15%.

Boris Johnson a spus că, deși crede că Regatul Unit va cheltui 3% din PIB pentru apărare până în 2030, față de angajamentul actual al NATO de 2%, „nu reușim cumva să atragem tinerii și femeile să se alăture armatei”.

El a spus că acest eșec se datorează parțial salariilor competitive din sectorul privat, precum și posibilității ca serviciile armate să fie demodate.

Johnson a subliniat o „atitudine" a generației Z care, după ce a văzut conflicte în Irak și Afganistan, „nu arde de ardoare marțială la gândul că se angajează în următorul conflict”.

Cu toate acestea, citând un vot al Uniunii Oxford din 1933, în care mulți membri care au spus că nu vor lupta pentru rege și țară în cele din urmă au făcut-o, el a spus: „Dacă s-ar ajunge la asta și ar fi chemați să-și salveze țara, pun pariu că ar să fie găsit la fel de plin de lucruri potrivite ca orice generație din istorie.”

Johnson a spus că pentru a stimula recrutarea armatei au nevoie pentru a pune capăt interdicțiilor asupra anumitor tatuaje, precum și pentru a putea relaxa unele dintre cerințele „extreme” de fitness.

El a adăugat: „Nu cred că niciun bărbat sau femeie nu regretă vreodată că s-a alăturat armatei”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră