Bombardamente la Kiev în timpul vizitei secretarului ONU: vor să „umilească ONU”, spune Zelensky

29 Apr 2022
Bombardamente la Kiev în timpul vizitei secretarului ONU: vor să „umilească ONU”, spune Zelensky

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost ținta atacurilor rusești joi seară, pentru prima dată de la jumătatea lunii aprilie în timp ce se aflau în vizită secretarul general al ONU Antonio Guterres și prim-ministrul bulgar Kiril Petkov. Antonio Guterres, „este în siguranță”, dar „șocat” iar Zelensky denunță intenția Rusiei de a "umili" ONU.

Mai multe rachete rusești au lovit centrul Kievului aseară, la ora 20, chiar lângă ambasada britanică și ministerul de externe în timp ce președintele Volodimir Zelensky era alături de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la sfârșitul unei misiuni.

Jurnaliștii AFP au văzut un etaj al unei clădiri în flăcări, cu fum negru iesind de la geamurile sparte, în timp ce mulți polițiști și salvatori erau prezenți la fața locului.

„Rusia a lovit Kievul cu rachete de croazieră exact în momentul în care secretarul general al ONU Antonio Guterres și prim-ministrul bulgar Kiril Petkov vizitează capitala noastră. Prin acest act odios de barbarie, Rusia își demonstrează încă o dată atitudinea față de „Ucraina, Europa și lume”  a scris pe Twitter ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

Antonio Guterres, aflat în vizită, „este în siguranță”, dar „șocat”

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită la Kiev, „este în siguranță”, dar „șocat” după ce capitala Ucrainei a fost lovită de atacurile rusești, a declarat joi un purtător de cuvânt. „Suntem în siguranță”, a scris Saviano Abreu reporterilor, spunând ulterior AFP pe WhatsApp că „este o zonă de război, dar este șocant că s-a întâmplat aproape de locul în care ne aflam noi”, scrie Le Figaro

Atentatele rusești asupra Kievului au menit să „umilească ONU”, critică Volodimir Zelenski

Un atac care vizează "umilirea ONU și a tot ceea ce reprezintă. Prin urmare, necesită un răspuns puternic".  a spus președintele ucrainean Volodimir Zelensky comentând atacul cu rachete care a lovit Kievul  scrie BFMTV

„Atacurile Rusiei asupra lui Mariupol nu s-au oprit nici măcar atunci când secretarul general al ONU se afla la Moscova pentru discuții” cu Putin. „Și astăzi, imediat după încheierea discuțiilor noastre de la Kiev, rachete rusești au zburat în oraș”, a explicat el. „Acest lucru spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei față de instituțiile lumii”, a adăugat Zelensky.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră