Liderul cecen Ramzan Kadyrov spune ca dupa Mariupol forțele ruse vor ocupa Kievul

12 Apr 2022
Liderul cecen Ramzan Kadyrov spune ca dupa Mariupol forțele ruse vor ocupa Kievul

Ramzan Kadyrov, liderul Republicii Ruse Cecenia, a declarat luni dimineața că va avea loc o ofensivă a forțelor ruse nu numai asupra orașului asediat Mariupol, ci și asupra capitalei Kiev și a altor orașe ucrainene, scrie 7sur7

„Va avea loc o ofensivă... Nu numai împotriva Mariupol, ci și împotriva altor locuri, orașe și sate”, a spus Kadirov într-un videoclip pe care l-a distribuit prin Telegram și a fost citat de Reuters. „Vom elibera mai întâi complet Lugansk și Donețk”, în Donbass (...) După aceea, vom lua Kievul și toate celelalte orașe. Nu vom face niciun pas înapoi”.

„Nici un pas nu va fi făcut înapoi”
Kadyrov, care s-a descris adesea drept „soldatul de picioare” al președintelui rus Vladimir Putin, a spus că nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la Kiev. „Vă asigur: nici un pas nu va fi făcut înapoi”, a spus Kadyrov.

Kadyrov a fost acuzat în repetate rânduri de Statele Unite și Uniunea Europeană de încălcări ale drepturilor, ceea ce el neagă.

După destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, Moscova a purtat două războaie împotriva separatiștilor în Cecenia, o regiune predominant musulmană din sudul Rusiei. De atunci, a pompat sume uriașe de bani în regiune pentru a o reconstrui și i-a acordat lui Kadyrov o autonomie largă.

Ofensivă în Donbass
Kremlinul descrie acțiunile sale în Ucraina drept o „operațiune specială” care vizează demilitarizarea și „denazificarea” vecinului său. Duminică, Rusia și-a intensificat atacurile în estul Ucrainei. Analiştii spun că Vladimir Putin, a cărui decizie de a invada Ucraina s-a întâlnit cu o rezistenţă acerbă ucraineană, vrea să asigure o victorie în Donbass înaintea paradei militare din Piaţa Roşie din 9 mai, care marchează victoria sovietică asupra naziştilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră