Biden: „Planul Chinei pentru pace? Dacă îi place lui Putin, nu poate fi bun”

25 Feb 2023
Biden: „Planul Chinei pentru pace? Dacă îi place lui Putin, nu poate fi bun”

Președintele american Joe Biden a declarat vineri într-un interviu pentru ABC News că ideea că rezultatul războiului din Ucraina poate fi negociat de China nu este rațională, după publicarea planului de pace al Beijingului pentru conflict, scrie Reuters

 Președintele american Joe Biden a declarat vineri într-un interviu pentru ABC News că ideea că China va negocia rezultatul războiului din Ucraina nu este rațională, după publicarea planului de pace al Beijingului pentru conflict.

„(Președintele rus Vladimir) Putin îl aplaudă, deci cum ar putea fi un plan bun?” a declarat Biden pentru ABC News la aniversarea unui an de la război.

„Nu am văzut nimic în plan care să indice că există ceva care ar fi benefic pentru oricine, în afară de Rusia, dacă ar fi urmat planul chinez”.

„Ideea că China va negocia rezultatul unui război care este un război total nedrept pentru Ucraina pur și simplu nu este rațională”.

Planul Chinei îndeamnă ambele părți să convină asupra unei detensionări treptate și avertizează împotriva folosirii armelor nucleare.

Planul, prezentat într-un document al ministerului de externe, a fost în mare măsură o reiterare a liniei Chinei de când Rusia a lansat ceea ce numește „operațiune militară specială” pe 24 februarie anul trecut.

De asemenea, Biden a repetat comentariile că nu va trimite avioane F-16 în Ucraina deocamdată, spunând că președintele ucrainean Volodymyr Zelenskii nu are nevoie de avioanele de luptă pentru moment.

„Ucraina nu are nevoie de F-16 acum”, a spus Biden. „Eu le exclud deocamdată”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră