Biden a primit-o pe Olena Zelenska la Casa Albă cu un buchet de flori în culorile Ucrainei

20 Iul 2022
Biden a primit-o pe Olena Zelenska la Casa Albă cu un buchet de flori în culorile Ucrainei

Președintele Joe Biden s-a alăturat lui Jill Biden pentru a-i primi pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la Casa Albă  Președintele i-a oferit sotiei lui Zelensky un buchet de floarea soarelui, hortensii albastre și orhidee albe, scrrie DailyMail

Președintele Joe Biden s-a alăturat primei doamne Jill Biden în primirea primei doamne a Ucrainei, Olena Zelenska, la Casa Albă, marți, la două luni după ce cele două femei s-au întâlnit în Ucraina.

Președintele i-a oferit Olenei Zelenska un buchet de floarea soarelui, hortensii albastre și orhidee albe. Albastrul și galbenul sunt culorile naționale ale Ucrainei.

Jill Biden a îmbrățișat-o pe omologul ei ucrainean. Zelenska se află într-un turneu la Washington DC, pentru a atrage atenția asupra problemelor umanitare ucrainene și nu a fost însoțită de soțul ei, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky . Ea s-a întâlnit luni cu secretarul de stat Tony Blinken și se va adresa membrilor Congresului miercuri.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am spus când m-am întors a fost că nu poți să intri într-o zonă de război și să te întorci și să nu simți tristețea și durerea”, a spus ea.

În timpul întâlnirii lor, cele două prime doamne „vor discuta despre sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul Ucrainei și poporul său, în timp ce își apără democrația și fac față impacturilor umane semnificative ale războiului Rusiei, care se vor simți în anii următori, a spus Aripa de Est într-o declarație cu privire la întâlnire.

Tema a fost sănătatea mintală.  

„Mi-ați prezentat atât de mulți refugiați, mame și copii, și am petrecut ceva timp cu ei. Deci, știu că ești aici cu noi, din nou, pentru a vorbi despre probleme de sănătate mintală. Și așa m-am întors și am vorbit cu echipa mea - cred că ați primit scrisoarea mea despre ceea ce facem pentru a ajuta la sănătatea mintală mamelor și copiilor care au suferit cu adevărat asemenea tragedii și atrocități. Așa că am lucrat la asta. Echipa a lucrat la asta”, a spus Jill Biden în declarația ei de deschidere.

Vizita Olenei Zelenska în Statele Unite vine în momentul în care invazia rusă intră în cea de-a șasea lună.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că Blinken a asigurat-o pe Zelenska de angajamentul Statelor Unite față de Ucraina . 

Alte stiri din Externe

Ultima oră