Biden îsi încheie discursul privind controlul armelor cu „God save the Queen”

17 Iun 2023
Biden îsi încheie discursul privind controlul armelor cu „God save the Queen”

 Președintele Biden a încheiat în mod neașteptat vineri un discurs despre controlul armelor spunând:  „God save the Queen, man”  – după ce și-a avertizat publicul că ar putea fi răspunzători pentru acțiunile oamenilor care le fură mașinile, scrie New York Post

Discursul președintelui în vârstă de 80 de ani i-a derutat pe ascultători, inclusiv pe jurnaliştii din sala campusului Universității Hartford din Connecticut.

„Câțiva dintre voi m-ați întrebat de ce ar fi spus asta”, a scris Todd Gillman de la Dallas Morning News într-un raport care descrie momentul.

"Nu am nici o idee. De asemenea, alți participanți habar nu au.”

Vineri mai târziu, secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Olivia Dalton, a declarat reporterilor că Biden „comenta cuiva din mulțime”, fără alte clarificări.

„God Save the Queen” a fost numele imnului național britanic sub Regina Elisabeta a II-a, precum și o declarație obișnuită în timpul domniei sale de 70 de ani. Ea a murit în septembrie și a fost succedata de fiul ei, Charles al III-lea, Marea Britanie revenind la imnul și motto-ul regalist „God Save the King”.

Remarca confuză a amintit de întrebarea lui Biden „Unde este Jackie?” în septembrie anul trecut, în timp ce o căuta pe regretata senator Jackie Walorski, în ciuda faptului că deplânsese public moartea ei și chiar îi sunase familia pentru a transmite condoleanțe cu o lună înainte.

Când reporterii au pus întrebări despre acuitatea mentală a lui Biden după acea gafă, secretarul de presă Karine Jean-Pierre nu a recunoscut că președintele a vorbit greșit și a spus că Biden o caută pe congresmanul decedat pentru că ea era „în mintea lui”.

Discursul lui Biden de vineri s-a concentrat pe apelul său pentru noi legi pentru interzicerea armelor semiautomate în stil AR-15 și a cemprde mare capacitate și pentru a face responsabili deținătorii de arme pentru depozitarea nesigură a armelor lor.

„Dacă cineva dintre voi a ajuns astăzi la parcare, a coborât din mașină, a lăsat o cheie în mașină și vine un copil – de 13-14 ani – se urcă în mașina voastră, face cu o plimbare și ucide pe cineva - ghici ce? Ești răspunzător”, a spus Biden.

„De ce nu ar trebui să fie așa dacă nu-ți încui arma?”

Claims Journal, specilaizat în asigurări, spune însa ca „Regula majoritară de drept comun dintre cele 50 de state este că proprietarul unui vehicul furat nu va  fi tras la răspundere pentru daune atunci când vehiculul este furat și apoi implicat într-un accident care cauzează vătămare sau daune materiale.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră