Benetton șterge fotografia cu copii în lenjerie intimă după criticile privind „sexualizarea” copiilor

29 Dec 2022
Benetton șterge fotografia cu copii în lenjerie intimă după criticile privind „sexualizarea” copiilor

Compania italiană de modă a fost criticata pe rețelele de socializare că folosește imagini cu copii în lenjerie despre care criticii spun că sexualizează copiii și favorizează pedofilia. 

Benetton a șters reclamele săptămâna aceasta, după ce a fost reclamată de actrița americană Busy Philipps pentru „sexualizarea” copiilor, dar imaginile din campanie continuă să circule pe rețelele de socializare, scrie Newsweek.

Fotografiile au arătat două modele copii despre care Philipps a spus că sunt aproape de vârsta propriilor ei copii, Birdie, 14 ani, și Cricket, nouă ani.

"Tocmai am văzut această nenorocită de reclamă Benetton. La dracu, ce este în neregulă cu toată lumea? A publica așa ceva este foarte stupid, înseamnă sexualizarea copiilor mici. Ce se întâmplă?" s-a întrebat ea.

Actrița spune despre alte campanii realizate de branduri precum Gap pe care ea le descrie drept „potrivite și drăguțe”.

„Nu știu de unde este deconectarea asta de oameni. Ei spun: „Ei bine, dacă vezi asta [sexualizarea], atunci asta e problema ta”. Pui copii să pozeze ca adulții în timp ce poarta lenjerie intimă? Poate că sunt eu foarte conștientă de asta acum. Evident, copiii mei au aceeași vârstă și mă sperie.”

Actrița a amintit recentul scandal Balenciaga, spunând că Benetton ar fi trebuit să știe mai bine.

Jurnalistul american Yashar Ali a postat și despre campania publicitară în story-urilesale de pe Instagram, unde a adăugat comentariul lui Philipps la postarea lui Benetton. A inclus și fotografia originală.

"Ce dracu este în neregulă cu aceste mărci? Asta este o nebunie!" a subtitrat postarea.

După comentariile lui Philipps și Ali, Benetton a eliminat postările și a dezactivat comentariile la celelalte postări ale sale de pe Instagram.

Unii utilizatori au distribuit și imagini ale campaniilor anterioare Benetton care arată o istorie a conținutului problematic cu copii. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră