Belgia se teme de un accident nuclear: Pastile cu iod pentru întreaga populație!

28 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Belgia se teme de un accident nuclear: Pastile cu iod pentru întreaga populație!

Anunțul a fost făcut de ministrul belgian al Sănătăţii, Maggie De Block, care a precizat că măsura face parte dintr-un plan al Guvernului, de prevenire a accidentelor nucleare. Potrivit acesteia, raza de distribuire a pilulelor trebuie extinsă de la 20 la 100 de kilometri în jurul centralelor nucleare şi a reactoarelor de pe teritoriul Belgiei, scrie RT.

Germania şi Luxemburgul au cerut, zilele trecute, Belgiei să întrerupă activitatea la cel puţin două din reactoarele sale nucleare pentru teste suplimentare. În ultimii ani, în Belgia, centralele nucleare au fost închise de mai multe ori, din cauza unor defecţiuni tehnice şi a vechimii acestora.

În martie, guvernul olandez a decis să distribuie pilule cu iod persoanelor sub 18 ani și femeilor însărcinate care locuiesc pe o rază de 100 kilometri în jurul centralelor nucleare de pe teritoriul Olandei.

În caz de accident nuclear, tabletele de iod stabil protejează glanda tiroidă împotriva iodului radioactiv inhalat din aerul contaminat sau ingerat prin intermediul alimentelor şi al apei potabile şi reduc riscul apariției cancerului tiroidian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră