Balerinii pentru bărbați, noul accesoriu la modă

02 Apr 2023
Balerinii pentru bărbați, noul accesoriu la modă

Brandul Balenciaga tocmai a lansat balerini pentru bărbați. O creație neașteptată și îndrăzneață care estompează puțin mai mult codurile dintre garderoba feminină și cea masculină, scrie Le Soir.

Cunoaștem balerinii pentru femei, dar recent, un brand de "haute couture" și-a lansat perechea de balerini pentru bărbați. O idee originală care despre care deja se vorbește. 

Efect satinat

Această pereche de balerini poartă semnătura Balenciaga. Trebuie spus că brandul este cunoscut pentru alegerile sale artistice îndrăznețe. În octombrie anul trecut, ea și-a imaginat o geantă de mână în formă de pungă cu chipsuri. Cu doi ani mai devreme, gențile aveau un design similar cu cel al unei perechi de adidași. În același an, a desfășurat o colaborare cu NASA. În 2023, Balenciaga încă reușește să surprindă. 

Acești balerini pentru bărbați se numesc Leopold și sunt disponibili de la mărimile 39 la 46. Au fost concepuți sub conducerea artistică a designerului georgian Demna, care a studiat la Academia Regală de Arte Frumoase din Anvers. Care sunt caracteristicile acestui pantof pentru bărbați? La fel ca și pentru femei, este plat și decorat cu un mic nod. Efectul său este atât satinat, cât și uzat, cu un branț ton pe ton și o talpă exterioară neagră. Balerinii sunt disponibili în culorile negru, bej sau turcoaz pentru cei mai îndrăzneți. Pretul? 750€. Le puteți descoperi direct pe site-ul Balenciaga .

O modă din ce în ce mai unisex

Balenciaga nu este primul brand care se lansează în balerina pentru bărbați, Repetto își imaginase și un model destinat bărbaților. Însă Balenciaga are distincția de a se remarca în lumea unisex. Madame Figaro relatează, într-unul dintre articolele lor, cuvintele lui Demna: „Cred că bărbații au ajuns în punctul în care și ei vor să poarte couture. (...) Aș dori, într-un fel, să șterg identificarea de gen dintr-o modă care ar fi doar pentru femei”. 

Înainte de Demna, alte nume mari din înaltă modă au pus accent pe unisex. Ne gândim, evident, la Jean-Paul Gaultier și la fusta lui, care a devenit una dintre capodoperele sale. Pentru colectia sa de toamna/iarna 2022, designerul francez si-a imaginat o rochie transparenta cu modele inspirate din lucrarile lui Victor Vasarely.

Moda unisex nu este nouă. Rezonează puțin mai tare în 2023 pentru că tinerii, în special cei din Generația Z (18-24 de ani), se identifică cu ea. Un studiu britanic realizat în 2021 dezvăluie că 8 din 10 tineri din Generația Z sunt pregătiți să cumpere haine destinate inițial celuilalt sex. 

Vedetele joacă, de asemenea, un rol important în ascensiunea modei unisex. Cântărețul Harry Styles nu ezită să apară cu ciorapi plasă pentru nevoile unui shooting care vine să estompeze pistele dintre codurile masculine și feminine ale modei. Timothée Chalamet este și el în această abordare cu o garderobă foarte unisex. Actorul a purtat o salopetă roșie cu spatele gol la ultimul Festival de Film de la Veneția, un detaliu mai prezent în dressingurile femeilor. Altă dată, actorul îndrăznise un colier de perle. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Timothée Chalamet (@tchalamet)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Timothée Chalamet (@tchalamet)

Alte stiri din Externe

Ultima oră