Australia inaugurează "un lagăr" de carantină Covid de 1000 de locuri pentru călătorii internaționali

20 Feb 2022
Australia inaugurează "un lagăr" de carantină Covid de 1000 de locuri pentru călătorii internaționali

O unitate de carantină construită special în Melbourne în valoare de 580 de milioane de dolari australieni (aproximativ 370 milioane de euro) se va deschide săptămâna viitoare deși numărul de cazuri este în scădere și restricțiile sunt ridicate, scrie ziarul australian ABCSecuritatea perimetrului va fi asigurată de Poliția Victoria.

Centrul pentru Reziliență Națională din statul australian Victoria va putea în cele din urmă să găzduiască până la 1.000 de persoane dar când se va deschide luni vor fi disponibile doar 500 de paturi și puține vor fi ocupate. 

Pentru prima dată, guvernul federal, care finanțează centrul, a confirmat că costul așteptat al finalizării este de 580 de milioane de dolari australieni (aproximativ 360 milioane de euro) dar susține ca nu este o risipă de bani.

„Acesta este un alt pas în gestionarea continuă a pandemiei de COVID-19 și ne crește capacitatea de a continua să primim călătorii în siguranță în Australia pentru orice cerințe de carantină în curs”, a declarat ministrul federal de finanțe Simon Birmingham. 

Centrul va găzdui călători nevaccinați care trebuie să stea în carantină timp de șapte zile la sosirea în stat dar și membri ai comunității din statul Victoria care au COVID-19 dar nu se pot izola în siguranță acasă.

Instalația se va deschide luni 21 februarie în ziua în care regulile internaționale de frontieră ale Australiei se vor ridica permițând turiștilor străini să intre în țară pentru prima dată în aproape doi ani.

Îl poți vedea de pe lună”

La deschiderea prevazută luni 21 februarie cele 500 de paturi vor fi împărțite între două sate cu bucătărie centrală, spălătorie și spații de deșeuri. Securitatea perimetrului va fi asigurată de Poliția Victoria.

Alte două sate urmează să fie finalizate până pe 31 martie, ducând capacitatea centrului la 1.000 de paturi. 

„Are ventilație de clasă mondială, cred că am spus că îl puteți vedea de pe Lună”, spun autoritățile

Rezidenții din statul Victoria care nu se pot izola vor putea sta în centru fără taxă, în timp ce călătorii adulți trebuie să plătească o taxă de 1.500 USD pentru șederea lor, cu 500 USD pentru fiecare adult suplimentar.

Copiii cu vârsta între 3 și 18 ani vor plăti o taxă de 250 USD pentru șederea lor.

Sursa: ABC Australia

Alte stiri din Externe

Ultima oră