Daniil Medvedev îl insultă pe arbitru în semifinala Australian Open împotriva lui Stefanos Tsitsipas: „Omule, esti prost"?

28 Ian 2022 | scris de M.N.
Daniil Medvedev îl insultă pe arbitru în semifinala Australian Open împotriva lui Stefanos Tsitsipas: „Omule, esti prost"?

Exasperat de comportamentul tatălui lui Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev l-a atacat violent pe arbitru vineri în timpul semifinalei pe care a câstigat-o împotriva jucătorului grec la Melbourne.

E ceva din John McEnroe în Daniil Medvedev, și nu vorbim despre tenis, ci despre temperament. În mijlocul semifinalei de la Australian Open împotriva grecului Stefanos Tsitsipas, rusul l-a atacat serios pe arbitru, obosit de schimburile necontenite dintre adversarul său și tatăl lui.

Știm că relațiile sunt uneori tensionate între Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas, dar nivelul de animozitate a crescut cu în semifinala dintre ei, vineri, la Australian Open. În timp ce rusul tocmai pierduse setul doi (5-4 pentru Tsitsipas), a atacat arbitrul plângându-se de comportamentul tatălui lui Tsitsipas, Apostolos.

„Omule, ești prost? »

Un schimb deosebit de vehement din partea rusului. "Omule, ești nebun? Și tatăl lui poate vorbi în orice moment? Omule, ești prost? Tatăl lui poate vorbi după fiecare punct! Ai de gând să-mi răspunzi la întrebare? Doamne, ești atât de prost. Uită-te la mine ! Vorbesc cu tine ! Cum poți fi atât de prost în semifinalele dintr-un turneu Major. »

Odată pierdut setul (6-4), Medvedev a mers la vestiar și a mai adaugat la adresa arbitrului. „Înțelegi greaca? »

„Regret 100% comportamentul meu, dar în intensitatea meciului, m-am enervat”

Dupa meci, Daniil Medvedev a revenit la incidentul care l-a înfruntat pe arbitru spunând că își regretă comportamentul și că nu și-a vizat personal adversarul.

  • „Când te plângi la arbitrul de antrenor al tatălui lui Stefanos Tsitsipas, este pentru că crezi că trișează?

Deloc. Nu, nu trișează. Ei bine, treaba este că tocmai am pierdut setul și mă înnebunește. Cred că arbitrul ar fi putut gestiona puțin mai bine publicul, să ceară puțina liniște. Nu a făcut-o și am făcut o dublă greșeală îngrozitoare pentru că nu am putut arunca mingea cum trebuie pentru că toată lumea țipa. Dar să fiu sincer, înainte de fiecare întoarcere, tatăl său vorbea în greacă. Nu știu, poate doar îl încuraja. Dacă da, asta nu este o problemă. L-am întrebat pe arbitru dacă are dreptul să vorbească. El a răspuns că are dreptul să vorbească, dar nu să antreneze. De aceea l-am întrebat dacă vorbea greacă. Vorbea, vorbea, vorbea. Nu știu ce spunea, dar dacă e vorba de coaching ar trebui să aibă măcar un avertisment.

  • Ce vrei să spui când îi spui arbitrului "small cat" („pisica mică”)?

Bine, râdeți, așa că cred că pot spune că a fost amuzant. Dar eram cu adevărat nervos. Nu m-am controlat deloc și de aceea sunt atât de fericit că am câștigat, pentru că în multe alte meciuri de genul acesta mi-aș fi pierdut concentrarea și aș fi făcut o serie de greșeli. În plus, setul următor a fost îngrozitor. M-am gândit în sinea mea că pierd noţiunea jocului. Sunt foarte fericit că mi-am putut recupera rapid.

  • Regreți cuvintele tale? Crezi că ai mers prea departe?

De fiecare dată când mi se întâmplă, regret. Nu este o modalitate de a face asta. Știu că fiecare arbitru face tot posibilul. E adevărat că nu ne luptăm cu pumnii, dar tenisul este o luptă. Este un "față în față" cu un alt jucător. Sincer, am foarte mult respect pentru jucătorii care nu-și arată niciodată emoțiile. Este atât de greu pentru mine. Pot să mă las rapid purtat de emoțiile mele. Lucrez la asta. Acum cinci ani, când am ajuns în circuit, eram mai puțin în centrul atenției, dar eram de-a dreptul nebun. Chiar lucrez la asta și mă ajută să câștig meciuri. Îmi regret comportamentul 100%, dar în intensitatea meciului m-am enervat.

  • Vei juca finala împotriva lui Rafael Nadal al cărui comportament este exact invers.

Cu toții cunoaștem starea de spirit a lui Nadal. Nu știu dacă este corect, dar pare a fi tipul perfect. Nu a rupt niciodată o rachetă. Și când a spart un telecomandă de jocuri video, Toni i-a spus că nu ar trebui să facă asta. E greu, crede-mă. Am prieteni care nu joacă tenis, dar încă își rup telecomenzile de jocuri. Oamenii pot înnebuni, dar nu Rafa. Este uimitor la acest nivel. Nu am prea multe de adăugat, da, este uimitor.

„Îmi amintesc din celelalte trei finale că trebuie să fii peste 100% pentru a câștiga”

  •  Stefanos a spus că te crede imatur. Ai ceva să-i răspunzi?

Nu, nu vreau să intru în asta. Nu m-am plâns de Stefanos în timpul jocului. În plus, nu cred că am vorbit cu el. Am menționat doar regulile pentru că, din nou, nu știu ce spunea tatăl lui. Dacă l-a încurajat, evident că este permis. Dar îi spunea ceva în greacă înainte să mă întorc. Am simțit că îi spunea unde să servească. Nu știu, nu vorbesc greacă. Cred că arbitrul ar fi trebuit să vorbească cu Stefanos și să-i ceară să-i spună tatălui său să tacă. Dacă antrenorul meu ar vrea să-mi vorbească în franceză înainte de fiecare punct, chiar și eu l-aș suna la ordine spunându-i că este interzis. Era o chestiune de regulament, nimic mai mult și nimic împotriva lui Stefanos.

Sursa: L'Equipe

Alte stiri din Sport

Ultima oră