UPDATE. Atac terorist la Londra. 7 morți, 48 de răniți (VIDEO)

04 Iun 2017
UPDATE. Atac terorist la Londra. 7 morți, 48 de răniți (VIDEO)

Un nou atac sângeros s-a produs pe London Bridge, în centrul capitalei Marii Britanii.

O dubă a intrat în mulțime și a spulberat mai multe persoane. Trei atacatori au coborât din mașină, cu cuțite în mâini și au început să înjunghie trecătorii. Conform unui bilanț provizoriu, sunt 6 morți și 20 de răniți.

_________________________ 

 

UPDATE- 21 de persoane dintre cele rănite în atentatul comis, sâmbătă noaptea, pe Podul Londrei, se află în stare critică, a anunțat duminică agenția Press Association care citează NHS England, autoritatea medicală din Anglia, relatează Reuters.

UPDATE- Conform unui fotoreporter Reuters, patru femei, ale căror fețe erau acoperite, au fost luate de poliție dintr-un bloc de locuințe din Barking, estul Londrei, în contextul în care poliția a anunțat 12 arestări în zonă în legătură cu atacul de sâmbătă noaptea.

UPDATE- Alegerile legislative anticipate din Marea Britanie se vor desfășura la 8 iunie, dupa cum au fost programate, în pofida atentatului de sâmbătă seara de la Londra, soldat cu șapte morți, iar campania electorală - suspendată de toate partidele duminică - se va relua în mod normal luni, a anunțat duminică premierul Theresa May, relateaza AFP și DPA, citate de Agerpres.

UPDATE- După conservatorii premierului Theresa May și Partidul Laburist și-a anunțat duminică suspendarea campaniei naționale în vederea alegerilor parlamentare din 8 iunie, ca urmare a atentatului soldat cu șapte morți - conform unui nou bilanț - sâmbătă seara în centrul Londrei, relateaza AFP și Reuters, citate de Agerpres.

UPDATE- Numarul mortilor a crescut la 7, a confirmat Politia din Londra, laudand curajul extraordinar al celor care, in ciuda pericolului, au alergat sa dea o mina de ajutor, relateaza the Mirror. Serviciul de ambulanta a transportat 48 de raniti la cinci spitale din Londra.

UPDATE - La șase ore de la atac, poliţia londoneză face primele precizări - trei atacatori au fost împuşcaţi. Nu poate spune însă sigur dacă e vorba despre toţi cei implicaţi în incidentele teroriste de sâmbătă seara. 

„Credem că este vorba de trei atacatori. E încă devreme. Trebuie să facem mai multe cercetări să fim siguri de asta. Este un incident care începe de la London Bridge şi se termină la Borough Market şi credem că trei oameni au fost implicaţi”, a declarat Mark Rowley - comisar adjunct la Poliția Metropolitană.

UPDATE - Serviciul de ambulanţă din Londra anunţă că 30 de persoane au fost transportate la spital. De asemenea, mai multe persoane cu răni uşoare au primit îngrijiri la faţa locului.

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a declarat la Digi24 că până la ora 6:00, ora României, nu s-au primit cereri de asistență consulară la numerele de telefon puse la dispoziție de Ambasada Marii Britanii la Londra. MAE român recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să respecte consemnele și sfaturile autorităților.

UPDATE - Poliția răspunde unui al treilea incident produs la Londra, in Vauxhall.

UPDATE - În imaginile difuzate de Sky News în direct, forțele de ordine au reținut se pare un suspect.

UPDATE - Poliția londoneză confirmă un al doilea incident. Este vorba de focuri de armă și înjunghieri într-o piață din zona Podului Londrei, Borough Market. 

Un martor, bodyguard la unul din restaurantele din zonă, a declarat pentru BBC că a văzut trei atacatori, înarmați cu cuțilte, înjunghiind clienții din pub-ul vecin. Martorul a declarat că sunt cel puțin patru victime ale atacului.

UPDATE - Poliția tratează incidentele ca fiind teroriste și caută trei suspecți, potrivit surselor Sky News.

_______________________

Un martor a declarat pentru SkyNews că, după ce duba a lovit oamenii, s-au auzit focuri de armă.

Un alt martor a declarat postului LBC că din dubă au coborît trei indivizi înarmați cu cuțite și au atacat trecătorii. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră