Aproximativ 300.000 de persoane au participat la un miting pro-palestinian la Londra, potrivit poliției

12 Noi 2023
Aproximativ 300.000 de persoane au participat la un miting pro-palestinian la Londra, potrivit poliției

Acesta este „cel mai mare mitingt organizat din 7 octombrie în capitala Marii Britanii, potrivit autorităților, scrie FranceInfo

Aproximativ 300.000 de oameni au mărșăluit pașnic sâmbătă, 11 noiembrie, la Londra, pentru a cere încetarea focului în Gaza . Manifestația a fost pusă sub supraveghere atentă pentru a evita excesele, poliția având deja arestat aproape 200 de persoane în timpul marșurilor anterioare pentru Palestina  organizate începând cu 7 octombrie.

Poliția, citând cifra de aproximativ 300.000 de persoane, a estimat că a fost „cel mai mare marș” organizat la Londra din 7 octombrie, data atacurilor teroriste Hamas. Arborind steaguri palestiniene și ținând pancarte prin care se cere „oprirea bombardamentelor din Gaza” , manifestanții au strigat „Palestina liberă” și „Încetează focul acum ” , la cinci săptămâni după atacul mortal al mișcării islamiste palestiniene împotriva Israelului, care, ca răspuns, a fost masiv. a bombardat Fâșia Gaza.

Membrii Extinction Rebellion au plasat  „sute de pantofi pentru copii”  în Trafalgar Square, „reprezentând toți tinerii israelieni și palestinieni care au murit în luptele actuale” , a detaliat asociația.

Contraprotestatari de extrema dreapta

Manifestația a fost organizată împotriva avizului guvernului, care a considerat-o „nerespectuoasă” în acest weekend de comemorare a armistițiului Primului Război Mondial. Vineri seara, prim-ministrul Rishi Sunak a cerut demonstranților să mărșăluiască „pașnic și respectuos”.

Contraprotestatarii naționaliști au venit și ei în număr în capitală, potrivit poliției. Potrivit mai multor mass-media britanice, printre ei a fost prezent Tommy Robinson, fondatorul grupului de extremă dreapta English Defense League.

De dimineață au avut loc ciocniri între poliție și unii dintre acești activiști, dintre care unii fluturau steagul Angliei sau Union Jack și care încercau să se apropie de zona Whitehall, unde se află memorialul, în omagiu adus soldaților britanici. care a murit în luptă

Alte stiri din Externe

Ultima oră