Ambasadorul Israelului la ONU îl acuză pe Soros pentru finanțarea unor grupări pro-Hamas

03 Dec 2023
Ambasadorul Israelului la ONU îl acuză pe Soros pentru finanțarea unor grupări pro-Hamas

Raportul susține că organizația Soros a dat milioane grupărilor americane care se presupune că sprijină gruparea teroristă, scrie FoxNews.

Miliardarul activist de stânga George Soros se confruntă cu critici intense din partea ambasadorului Israelului la ONU pentru că a donat peste 15 milioane de dolari pentru o rețea de organizații neguvernamentale care se presupune că sprijină Hamas. 

"Donațiile lui George Soros către organizații care urmăresc distrugerea Statului Israel ca stat evreu sunt rușinoase. Cu toate acestea, nu sunt surprins", a declarat ambasadorul israelian Gilad Erdan pentru Fox News Digital.

Hamas a lansat o invazie totală în sudul Israelului pe 7 octombrie, care a dus la asasinarea în masă a 1.200 de persoane, inclusiv peste 30 de americani. Hamas a luat, de asemenea, peste 200 de ostatici. Cetăţenii americani se numărau printre civilii răpiţi de entitatea teroristă jihadista.

„De ani de zile, Soros a susținut și a transferat bani către organizații care sprijină BDS care doresc să izoleze Israelul”, a adăugat Erdan, care a condus o campanie diplomatică la ONU pentru a descrie crimele Hamas împotriva umanității. „Nu s-au referit niciodată la pacea reală sau la vreo soluție la conflictul israeliano-palestinian”.

BDS este o abreviere pentru campania de boicot, dez-investire și sancțiuni care vizează statul evreu. Parlamentele german și austriac au clasificat BDS ca o mișcare antisemită care seamănă cu boicotarea nazistă a afacerilor evreiești în timpul fazei în curs de dezvoltare a Holocaustului.

Rachel Ehrenfeld, autoarea cărții „Agenda Soros”, a declarat pentru Fox News Digital: „Sprijinul pentru grupurile pro-Hamas și pro-palestiniene din SUA nu se limitează la entitățile străine. Vine, de asemenea, direct și indirect de la fundații din SUA iar Fundațiile pentru o societate deschisă (OSF) ale lui George și ale lui Alexander Soros sunt unele dintre ele.”

„La scurt timp după ce s-a stabilit la Casa Albă, Biden l-a numit pe Robert Malley ca reprezentant al său special în Iran”, a scris Ehrenfeld în cartea sa. „Malley este fostul președinte și CEO al International Crisis Group, finanțat de Soros, cu sediul la Bruxelles, care, la fel ca Soros, a criticat Israelul și a lăudat Hamas.”

SUA și Uniunea Europeană au desemnat Hamas ca organizație teroristă străină. O serie de anchete recente au susținut că arată că OSF a canalizat fonduri semnificative către ONG-uri anti-israeliene virulente care se presupune că sunt pro-Hamas.

Fox News Digital a scris în octombrie despre reprezentantul Iranului, acum suspendat, al lui Biden,  Malley, pentru eforturile sale de a se implica cu mișcările teroriste desemnate de SUA, cu Hamas și cu Hezbollah din Liban.

„Există atât de multă dezinformare despre ei… Eu vorbesc cu ei și colegii mei vorbesc cu ei [Hamas], iar acum s-ar putea să nu fim de acord cu ei, dar au propria lor raționalitate… niciunul dintre ei nu este nebun”,  a spus Malley în filmul „Culturi ale rezistenței”. 

The New York Post a remarcat luna trecută că Soros a canalizat peste 15 milioane de dolari către grupuri care sunt anti-Israel și care sustin agenda Hamas .

OSF a donat 13,7 milioane de dolari Centrului Tides din California, ai cărui destinatari sunt organizații nonprofit care, se pare, justifică distrugerea statului evreu. 

Tides susține Proiectul Adalah Justice, cu sediul în Illinois, care a postat pe Instagram o fotografie cu un buldozer care demolează gardul de securitate al Israelului în ziua masacrului sângeros al Hamas, cu legenda: „Colonizatorii israelieni credeau că pot prinde la infinit două milioane de oameni într-o închisoare în aer liber... nicio cușcă nu rămâne necontestată.”

Când a fost presat într-o serie de întrebări de presă Fox News Digital dacă imperiul filantropic al lui Soros, OSF, consideră Hamas o organizație teroristă, un purtător de cuvânt al OSF cu sediul la Londra a refuzat să răspundă.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al OSF a declarat că „Fundațiile pentru Societatea Deschisă condamnă cu desăvârșire atacurile brutale asupra cetățenilor israelieni din 7 octombrie. Ne întristăm pentru viețile pierdute și rănite și pentru cei luați ostatici și familiile lor. Ca și mulți alții din întreaga lume, astăzi, De asemenea, simt aceeași durere pentru cetățenii palestinieni ale căror vieți se pierd acum într-un număr tot mai tragic din cauza conflictului.” 

Purtătorul de cuvânt al OSF a adăugat: „Trebuie să existe responsabilitate pentru crimele de război și încălcările dreptului umanitar care au avut loc”.

Întrebat despre acuzațiile conform cărora OSF finanțează ONG-uri pro-Hamas, purtătorul de cuvânt al OSF a remarcat: „Toți beneficiarii noștri au perspective diferite și sunt în mod obișnuit în dezacord unul cu celălalt, dar strategia noastră de finanțare, care a evoluat de-a lungul a 20 de ani, este orientată spre a lucra în direcția un viitor sigur în care drepturile și libertățile sunt respectate. Există o legislație strictă anti-terorism din SUA care determină ce organizații poate finanța o fundație precum OSF. Dedicăm o mulțime de efort pentru a asigura conformitatea deplină."

În 2007, Soros a scris un articol de opinie pentru Financial Times în care  a criticat guvernele SUA și Israelul pentru că nu recunosc Hamas ca guvernul legitim al Fâșiei Gaza. 

OSF a finanțat, de asemenea, două ONG-uri progresive numite Jewish Voice for Peace (JVP) și IfNotNow. În ziua în care Hamas a masacrat 1.200 de oameni, JVP a emis o declarație conform căreia   „sursa tuturor acestor violențe” a fost „apartheid-ul și ocupația israeliană – și complicitatea Statelor Unite la această opresiune”.

Numele ONG-urilor evreiești sunt înșelătoare, susțin experții în antisemitism. ONG-ul evreiesc Anti-Defamation League a scris că „Vocea evreiască pentru pace (JVP) este un grup activist radical anti-Israel și anti-sionist care pledează pentru boicotarea Israelului și eradicarea sionismului”.

Sionismul este filosofia fondatoare a statului evreu.

ADL a adăugat: „JVP nu reprezintă comunitatea evreiască principală, pe care o consideră "fanatică" pentru asocierea sa cu Israelul”. OSF a pompat cel puțin 650.000 de dolari în conturile JVP din 2017.

Potrivit ADL, capitolul IfNotNow din Detroit a difuzat un fluturaș care arăta o imagine a unei parapante, o referire clară la teroriștii Hamas care au invadat Israelul ca parte a campaniei lor aeriene de a elimina evreii. IfNotNow este unul dintre  principalii organizatori ai campaniei americane împotriva Israelului din 7 octombrie, a remarcat ADL. Potrivit rapoartelor, IfNotNow a primit 400.000 de dolari de la OSF al lui Soros. 

JVP, care a fost fondată în California, a sprijinit „Marea Revenire” animata de Hamas în 2018, un precursor al zilei de 7 octombrie, adică o serie de încercări ale palestinienilor din Gaza de a invada Israelul prin încălcarea barierei sale de securitate la graniță.

OSF oferă fonduri ONG-urilor evreiești ascunse a căror misiune este să-și exploateze identitatea evreiască pentru a transforma atacul asupra Israelului (și sprijinul pentru terorism) într-o campanie corectă din punct de vedere politic și social, potrivit criticilor precum Joshua Muravchik.

Scriind în revista evreiască Commentary, el a remarcat: „Desfășurarea identității sale „evreiești” în atacarea Israelului este meseria JVP, s-ar putea spune că scopul său. Avantajul acestei lucrări, așa cum ilustrează episodul din tweet-urile SJP, este de a devia acuzațiile de antisemitism."

Fiul lui Soros, Alex, a preluat recent frâiele averii de 25 de miliarde de dolari a tatălui său. În iunie, ministrul israelian al diasporei și al egalității sociale, Amichai Chikli, a declarat pentru Fox News Digital că „se pare că fiul este o replică a tatălui său. Nu ne așteptăm ca fiul său să fie un mare sionist” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră