Alegeri în SUA: Republicanii au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților

17 Noi 2022
Alegeri în SUA: Republicanii au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților

Partidul Republican a câștigat acum 218 de locuri după ce republicanul Mike Garcia a câștigat într-un district din California.Opoziția își dă astfel puterea de a bloca politica lui Joe Biden până în 2024, scrie FoxNews.

Republicanii au recâștigat controlul asupra Camerei Reprezentanților SUA miercuri, 16 noiembrie, după o numărătoare laborioasă a voturilor, potrivit mai multor mass-media americane, inclusiv New York Times, dându-și puterea de a bloca politica lui Joe Biden până în 2024.

După ce numărătoarea voturilor a durat peste o săptămână, Partidul Republican a câștigat în mod oficial cele 218 de locuri din Cameră necesare pentru a revendica majoritatea după doar patru ani dupa ce pierdusera puterea. Rezultatele din șapte curse strânse care au mai rămas vor determina dimensiunea finală a unei majorități republicane subțiri, care va fi mult mai restrânsă decât se așteptau liderii de partid.

„Era guvernării unui partid democrat la Washington s-a încheiat”, a declarat marți, la Capitol Hill, reprezentantul Kevin McCarthy, liderul republican al Camerei, în timp ce colegii săi republicani l-au nominalizat pentru a fi președintele Camerei. „Washington are acum un control și echilibru.”

„Republicanii Camerei și-au îndeplinit promisiunea de a o concedia pe Nancy Pelosi și de a servi drept un control al agendei dezastruoase a lui Joe Biden”, a declarat reprezentantul Tom Emmer, președintele campaniei republicane pentru Camera. „Acum, să trecem la lucru pentru americani."

Partidul Republican s-a angajat să folosească controlul Camerei pentru a lansa diverse investigații, inclusiv în relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden, constatările Comitetului din 6 ianuarie și retragerea în mare măsură criticată a administrației Biden din Afganistan. 

Noul Congres va depune oficial jurământul pe 3 ianuarie 2023. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră