Agenții FBI au arestat un agent de pază după ce acesta a aplicat la un job de asasin plătit

18 Apr 2023
Agenții FBI au arestat un agent de pază după ce acesta a aplicat la un job de asasin plătit

Site-ul fals RentAHitman.com (închiriazăunasasin.com) a obținut atragerea într-o cursp a unui alt presupus ucigaș spre angajare, după ce un soldat american a solicitat să fie asasin și a acceptat prima sa misiune (falsă), crezând aparent că este reală. Josiah Garcia, un paznic național aerian din Tennessee, a fost arestat după ce agenți federali au spus că a răspuns la o anunț online prin intermediul site-ului, anunță The Guardian.

Site-ul a fost creat inițial în 2005 pentru a face publicitate unei companii de securitate cibernetică care nu a avut impactul așteptat. Cu toate acestea, a primit multe întrebări de-a lungul anilor despre serviciile de crimă spre închiriere, potrivit declarației pe propria răspundere. În cele din urmă, administratorul site-ului l-a transformat într-un site de parodie cu mărturii false, un formular de admitere pentru a solicita servicii și un formular de cerere pentru a deveni un criminal angajat.

Garcia a depus o cerere de angajare pe 16 februarie și a trimis mai multe e-mailuri ulterioare în cursul lunii următoare.

Într-o continuare, el a adăugat o secțiune despre „De ce vreau acest loc de muncă”, conform declarației pe propria răspundere. „Îmi caut un loc de muncă, care să plătească bine, legat de experiența mea militară (împușcare și ucidere a țintei marcate), ca să-mi pot sprijini copilul în viață. Ce pot să spun, îmi place să fac ceea ce fac, așa că, dacă pot găsi un loc de muncă asemănător cu cel actual, (cum ar fi acesta) pune-mă la încercare!” scrie.

La începutul lunii aprilie, un agent sub acoperire FBI care pretindea că este „coordonator de teren” al companiei l-a contactat Garcia.

Garcia i-a spus agentului că are nevoie de bani și a crezut că va fi bun la uciderea oamenilor din cauza experienței sale militare, potrivit unei declarații legale.

Ei au vorbit despre presupusa slujbă, inclusiv dacă era dispus să tortureze oamenii și să taie degetele sau urechile. Garcia a răspuns pozitiv. Întrebat de ce vrea să se implice, Garcia i-a spus agentului că se uită la aplicarea legii civile, dar vrea să facă ceva mai interesant.

Miercuri, Garcia s-a întâlnit cu agentul într-un parc unde agentul i-a oferit un „pachet țintă” fictiv. Agentul a mai plătit lui Garcia 2.500 de dolari, se presupune că prima dintre cele două rate. Garcia a fost arestat în aceeași zi.

Garcia le-a spus agenților după arestarea sa că nu a intenționat să ducă la bun sfârșit uciderea. El a spus că tocmai a primit o ofertă de muncă la un centru medical din Nashville pe care intenționa să o accepte.

Dacă va fi găsit vinovat, Garcia riscă până la 10 ani de închisoare, potrivit unui comunicat de presă al biroului procurorului american din districtul de mijloc din Tennessee.

Alte stiri din Externe

Ultima oră