A murit co-fondatorul Microsoft. Avea 65 de ani, peste 20 de miliarde de dolari avere, dar şi cancer

16 Oct 2018
A murit co-fondatorul Microsoft. Avea 65 de ani, peste 20 de miliarde de dolari avere, dar şi cancer

Încă un bogat al lumii a încetat din viaţă la o vârstă la care încă avea planuri şi era în activitate, semn că boala secolului, dacă nu a secolelor, cancerul, nu poate fi învinsă nici cu un munte de bani. Co-fondatorul companiei Microsoft, Paul Allen, a murit la vârsta de 65 de ani.

Miliardarul Paul Allen, fondator în 1975 împreună cu Bill Gates al gigantului american din domeniul informaticii Microsoft, a murit luni ca urmare a unui cancer, în urma complicaţiilor unui limfon non-Hodgkin, au anunţat într-un comunicat familia şi compania sa Vulcan, fondată şi deţinută de Paul Allen.

Paul Allen a anunţat la 1 octombrie, într-o postare în pagina sa de Facebook că această boală, tratată prima dată în 2009, a recidivat, dar că medicii sunt "optimişti", şi că a reînceput un tratament.

 

"Fratele meu a fost o fiinţă remarcabilă în toate privinţele", a declarat la rândul ei sora sa, Judy, în comunicatul difuzat de Vulcan.

Allen a părăsit Microsoft în 1983 pentru a fonda şi prezida această companie de investiţii cu sediul la Seattle, care gestionează active din cultură, imobiliare, media şi sport.

Averea sa era estimată luni seară la 20,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Paul Allen "a creat produse, experienţe şi instituţii magice şi făcând aceasta a schimbat lumea", a declarat într-un comunicat CEO Microsoft, Satya Nadella.

El a fost proprietarul echipei de fotbal american Seattle Seahawks.

"Pasiunea sa pentru joc, combinată cu calmul său, au condus la o organizaţie model, atât pe teren, cât şi în afara acestuia", a salutat într-un comunicat preşedintele Ligii naţionale de fotbal american (NFL), Roger Goodell.

"El a muncit alături de consilierii noştri medicali pentru a identifica noi metode de a face jocul mai sigur", a scris Goodell, exprimând "cele mai profunde condoleanţe" familiei acestuia din partea întregii NFL.

"Ne lipseşti. Îţi mulţumim. Te iubim", a scris pe Twitter echipa de baschet Portland Trail Blazers, aflată tot în proprietatea sa.

Paul Allen a fost, de asemenea, cunoscut pentru acţiunile sale filantropice, în special în domeniul sănătăţii.

El mai este fondatorul Stratolaunch, o companie care a construit un avion uriaş capabil să lanseze rachete în spaţiu, testat în prezent în California.

Paul Allen a făcut să se vorbească despre el cu autobiografia sa din 2011, în care a afimat că Bill Gates ar fi complotat pentru a-i reduce părţile în gigantul Microsoft.

Alte stiri din Externe

Ultima oră