Proiectul History Hackers continuă seria expoziţiilor interactive cu o nouă ediţie organizată în această toamnă, în Capitală. Aceasta va fi dedicată “Misterelor Greciei Antice”, se va deschide pe 10 octombrie la Biblioteca Naţională a României şi va putea fi vizitată pana la data de 29 decembrie.
“Misterele Greciei Antice” ajung în Romînia în urma succesului înregistrat de “Secretele Egiptului Antic”, care a fost vizitată de zeci de mii de copii din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. Expozitia va include prezentari si explicatii ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational: de la butaforii reprezentand Calul Troian, Acropolele, Labirintul Minoic, cariatide, atlanti sau teatre grecesti, pana la ateliere de scriere sau experimente stiintifice, toate vor incerca sa explice istoria pe intelesul copiilor.
Expozitia “Misterele Greciei Antice” se va desfasura in perioada 10 octombrie – 29 decembrie, la parterul Bibliotecii Nationale a Romaniei, pe Bulevardul Unirii Nr. 22. Accesul la expozitie va include vizitarea salilor precum si participarea la atelierele interactive si va costa 25 de lei pentru copii şi 35 de lei pentru adulti.Biletele vor putea fi achizitionate in curand, de pe www.eventim.ro, sau chiar de la intrarea in expozitie, incepand cu data de 10 octombrie.