Trimisii "dreptatii si adevarului" pe pamant s-au intalnit cu ceilalti doi parteneri de Coalitie pentru a raspunde intr-un fel sau altul declaratiilor presedintelui-jucator. Noi, ca muritori de rand cu ochii atintiti la ce spun mai-marii zilelor scurse de la alegeri incoace, am luat la cunostinta, am luat act de "Declaratia Consiliului National al Coalitiei de guvernare - 10 august 2005". Pana sa trecem la parcurgerea acestei declaratii istorice, am vrea sa atragem atentia asupra faptului ca dupa cele sapte luni de conducere a tarii, de guvernare n-am inteles nimic in afara scandalurilor, circului si conflictelor care s-au tinut lant. Asadar, timid si cu bun-simt, anuntam onorata Alianta transformata intre timp in Coalitie ca tentativa repetata si prelungita de a ne crede prosti n-a avut niciodata vreo sansa in fata noastra si deci a esuat. Ba mai mult, nu ne-am amagit nici o clipa ca noii conducatori de la Bucuresti ar fi altfel, altcumva, altceva decat cei de pana deunazi. Ii cunoastem prea bine ca sa ne poata pacali doar pentru ca au venit calare pe "dreptatea si adevarul" oricui altcuiva decat ale cetatenilor. Sunt caii breji pe care-i stim de mai bine de cincisprezece ani incoace si fastaceala asta de fete mari pe care o afiseaza cu bujori in obrajori nu mai poate sa induca in eroare nici macar ratele si gastele de pe islazul comunal. Vrajeala s-a terminat! In ceea ce priveste "declaratia istorica", n-ar fi de spus prea multe: este cel mai demagogic protocol, acord, spuneti-mi cum vreti, cel mai fals act din politica romaneasca postrevolutionara. El nu rezolva absolut nimic din problemele pe care aceasta Coalitie le are de sapte luni incoace. E un acord de dragul acordului, un acord prin care cele patru partide - PNL, PD, UDMR si PC - isi fura caciulile in vazul intregii lumi, ba mai mult, mai si semneaza pentru asta. Cititi-l si mai vorbim:
"Avand in vedere contextul socio-politic actual si derularea procesului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, membrii Coalitiei de guvernare adopta urmatoarea declaratie: In spiritul vointei actualei majoritati de a construi o Romanie democrata, morala si prospera, ne exprimam suportul deplin pentru realizarea programului de guvernare. Sprijinim initiativele legislative menite a intari eficienta si responsabilitatea Cabinetului Tariceanu, ca exponent al Coalitiei de guvernare. Ne exprimam sustinerea pentru realizarea unei reforme morale profunde a societatii romanesti si a unui cadru care sa asigure bunastarea cetatenilor. Tinand cont de prioritatile avansate de membrii Coalitiei de guvernare, in respectul deplin al normelor legislative si constitutionale, ne angajam sa sustinem in Parlament urmatoarele proiecte:
a. Modificarea regulamentelor celor doua camere ale Parlamentului si revocarea presedintilor acestora. Termen: 15 septembrie 2005;
b. Modificarea Legii 215/2001, astfel incat, atat la revocarea, cat si la alegerea presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene sa actioneze aceleasi reguli. Termen: 15 septembrie 2005.
De asemenea, membrii Coalitiei vor sprijini demersurile Guvernului in eforturile de refacere a zonelor calamitate in urma inundatiilor, de integrare europeana, de asigurare a transparentei declararii averilor, de sustinere a capitalului romanesc si a drepturilor minoritatilor."
Acesta e "marele protocol" salutat si de Traian Basescu, presedintele-jucator, care intre doua ciresici mici a mai iesit o data la rampa. Ocazie cu care a pus din nou Guvernul cu genunchii pe coji de nuca, domnului Tariceanu netrecandu-i inca zgaibele de la sedinta de spiritism si morala de data trecuta. De data aceasta, presedintele a ales televiziunea pentru a fi mai bine inteles. Cel mai important moment al interventiei televizate a domniei sale mi s-a parut a fi cel legat de ziaristul care l-ar fi amenintat intr-o convorbire telefonica. Asa am aflat de la domnul presedinte ca "amenintarea" "o sa te scriu!" nu este o amenintare la adresa sigurantei nationale... Pai atunci, o sa va scriem, domnilor...
|