Declaratorii

21 Apr 2004
Declaratorii
E galceava mare. Nici pe marginea lacului, vara, cand ies ratele din apa nu e atata galagie. La fel ca si-n alte dati, subiectul e penibil. De fapt, felul in care se duce disputa pe marginea lui.

Pentru ca, la prima vedere, „fraudarea algerilor" pare un subiect de o gravitate extraordinara. Numai ca „fraudarea alegerilor" are loc la nivelul declaratiilor. Opozitia n-a gasit alt subiect, alta rima, decat in legatura cu ceea ce urmeaza sa se intample la alegeri. Si da-i si lupta!

Premierul Adrian Nastase a declarat ca Guvernul ii va da in judecata pe cei care vorbesc de fraudarea alegerilor.

Opozitia a sarit ca arsa, spunand ca nu se poate ca Guvernul sa faca asta pe bani publici, Ponta s-a trezit declarand ca, de fapt, PSD ii va da in judecata pe „declaratori" si are pregatita pentru asta o armata de avocati.

PSD a revenit apoi la prima varianta, membrii opozitiei s-au „depus" la dispozitia avocatilor angajati de PSD s.a.m.d. Cert este ca circul se afla-n plina desfasurare.

Nu de ieri de azi, scena politica sufera de tot felul de declaratii de dragul declaratiilor. Exista in acest sens si o specie destul de des intalnita printre politicienii romani: declaratorii! Din asta traiesc, existenta lor ca oameni politici ce troneaza exclusiv pe declaratiile pe care le fac incontinuu de ani si ani de zile.

N-au avut in toata cariera lor vreo initiativa legislativa, n-au tinut un singur discurs in momentele importante ale vietii politice, si n-au fost putine, n-au participat la dezbateri importante pentru legi sau ordonante de urgenta!

Cu alte cuvinte, n-au facut nimic din ceea ce ar trebui sa faca un om politic, pentru care politica este o meserie.

Singurul mod prin care si-au facut simtita prezenta si au supravietuit atatia ani pe scena politica a fost acela de a-si da cu parerea despre tot si despre toate, mai ales cand nu era cazul, atunci cand scandalul era mare si miza era mica!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră