Cuiburi de dropii şi răscoală de peniţe

14 Apr 1994
Cuiburi de dropii şi răscoală de peniţe
Ieri în Bucureşti a plouat colorat. Peste case şi îndrăgostiţi, peste alegerile anticipate şi castani, peste păsări şi economia de piaţă s-a topit şi a curs un curcubeu nevăzut. Dintr-o dată oraşul a fost invadat şi cotropit de liberali cu picăţele roz, de îndrăgostiţi scăldându-şi buzele în roşu de aprilie, de verdele unor dolari spălaţi, de păsări tânguindu-şi aripile în albastru, de… Alo, domnu’ redactor-şef, unde te trezeşti domne? Aici e spaţiul unde îşi are locul "Jurnalul de la miezul nopţii”, nu cenacluri şi curcubee şi buze scăldate în roşu de aprilie! Reflectă obiectiv activtatea socio-economico-politică a ţării, felul în care organismele şi organizaţile statului se implică în edificarea capitalismului!

Ne-am înţeles? "Ştiţi, e drept, că eu nu voiam să pun în cuiburi de dropii, căci eventalii pui ar deranja celelalte articole din pagina 24, dar voiam să dau o pată de culoare, iertaţi-mă…”. Presa a lăsat poezia la o parte şi a trecut să înfăptuiască o răscoală.

Şi gazetarii sunt hotărâţi să meargă cu peniţele chiar dincolo de poarta Palatului Victoria, adică până la capăt. Aşa cum vrea să o facă şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, dl Ioan Gavra, cu dezvăluirile referitoare la unii parlamentari, care "se pretează la tot felul de practici nelegale pentru a-şi mări veniturile”. Dl. Gavra a informat Biroul Permanent în legătură cu situaţia acelor parlamentari care locuiesc în Bucureşti, dar ridică indemnizaţia de deplasare, a unora care circulă cu trenul, dar decontează benzină, a câtorva care şi-au subînchiriat camerele de hotel. Aşa că nu trebuie să ne mire dacă într-o bună zi vom găsi în ziare, la mica publicitate anunţuri de genul: "Deputat român, închiriez cameră parlamentară, numai pe valută”. În plină răscoală a peniţelor vă spun: bună dimineaţa!

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră