Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul din Otopeni în seara zilei de 27 aprilie 2019

23 Apr 2019 | scris de M.C.
Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul din Otopeni în seara zilei de 27 aprilie 2019

Lumina Sfântă va fi adusă anul acesta în România de la Ierusalim pentru a unsprezecea oară cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos.

Tradiţia a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2009, reamintește site-ul basilica.ro.

De atunci, în fiecare an, o delegaţie a Patriarhiei Române participă la ceremonialul de la Mormântul Domnului şi aduce Lumina Sfântă în România.

Cu ajutorul delegaţiilor eparhiale venite pe Aeroportul Henri Coandă în seara zilei de 27 aprilie 2019, Lumina Sfântă va ajunge la credincioşii români din ţara noastră în noaptea de Înviere.

„În Sâmbăta cea Mare, Patriarhul Ierusalimului va oficia vecernia, la ora 13:00, în cadrul căreia se pogoară și se aprinde Sfânta Lumină”, a declarat pentru Radio Trinitas Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

Delegația Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va fi prezentă începând de miercuri la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă în țara noastră, informează basilica.ro.

Potrivit Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, membrii delegației vor participa joi la Liturghia Cinei celei de Taină, la Spălarea Picioarelor, apoi la Denia celor douăsprezece Evanghelii, dar și vineri la slujba Prohodului care se oficiază noaptea, de la ora 21:00 în Mormântul Domnului.

CREDIT FOTO: Bogdan Constantinoiu

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Credinta

Ultima oră