La mulți ani, Oana Cuzino! Secretul tinereții fără bătrânețe la 53 de ani

20 Iun 2024 | scris de Paul Rogojinaru
La mulți ani, Oana Cuzino! Secretul tinereții fără bătrânețe la 53 de ani

Oana Cuzino n-are vârstă. Este dincolo de timp, dincolo de bine și de rău (vorba lui Nietzsche), parcă dincolo de factorul biologic uman, ca și cum ar fi sorbit cu înghițituri mici, ca-n poveste, din cupa tinereții fără bătrânețe. Oana Cuzino n-are riduri, n-are cearcăne, n-are celulită, pare a fi perfectă ca sculpturile lui Fidias, creatorul statuii lui Zeus din Olympus, una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Asta poate fi cea mai sigură dovadă că Oana face ea însăși ceea ce spune, atunci când dă sfaturi de nutriție, de diete, de sănătate și frumusețe pe blogul său personal. Toată țara o cunoaște, o admiră și-o îndrăgește, mai ales de când a fost prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” de la Pro Tv.

S-a născut la 20 iunie 1971, în București, și este medic primar geriatru, doctor în științe medicale și un apreciat jurnalist. În copilărie, ca orice fetiță care se joacă cu păpușile (și care se mai îmbolnăvesc uneori!) a trecut, la rându-i, prin faza în care și-a dorit să devină doctoriță. Însă gândul de a profesa cu adevărat acestă meserie și ambiția care s-a propagat năvalnic în cugetul său au fost atunci când fratele ei a dat examen și a intrat la Facultatea de Medicină, exact când intra ea la liceu.

Exemplul lui a marcat-o decisiv. Astfel, după liceu dă examen, face cursurile și absolvă Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla” din București, în 1995, devine medic geriatru în 2000, medic primar geriatru în 2004 și doctor în medicină, tot în 2004. Studiind medicina, s-a îndrăgostit de acea parte a gerontologiei care se ocupă de conservarea tinereții. A visat dintotdeauna să descopere formula magică a tinereții veșnice, acel izvor de apă vie din basme, și este convinsă că chiar ar exista soluții pentru păstrarea acesteia.

A făcut parte din prima generație de medici geriatri și, mai bine de un deceniu, a lucrat la Institutul „Ana Aslan”. După ce a studiat temeinic fenomenul „tinereții fără bătrânețe”, a considerat că este cazul să se pună în slujba semenilor săi atât ca doctor, prin cunoștințele acumulate, cât și ca jurnalist, prin exprimarea simplă, pe înțelesul tuturor și într-o formulă comprimată a acestor cunoștințe.

Așadar, în 1998, debutează în presă, ca jurnalist la cotidianul „Național”. De asemenea, a colaborat și cu ziarul ”Gardianul”, unde semna o rubrică medicală săptămânală. Debutul în televiziune a avut loc în 1999 la TVR1, prezentând emisiunea „Medicina pentru toți”, până în 2002. Din 2002 și până în 2021, a fost prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, difuzată zilnic la Pro Tv.

Astăzi, ce se întâmplă doctore, că Oana Cuzino împlinește 53 de ani și nu-i arată? Dar, urmăriți-i blogul și-i aflați secretele! Până atunci însă, să-i urăm toate cele bune, multă sănătate, bucurii și împliniri și să-i mulțumim pentru toate sfaturile date. La mulți ani, Oana Cuzino!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră