La mulți ani, Adriana Irimescu (fostă Titieni)! ”Master chef” în bucătărie, actriță pe scenă

09 Iun 2024 | scris de Paul Rogojinaru
La mulți ani, Adriana Irimescu (fostă Titieni)! ”Master chef” în bucătărie, actriță pe scenă

Extrem de volubilă, veselă, cu umor, extrem de volubilă, prietenoasă, pozitivă este multilateral-talentată: de la teatru, film şi televiziune, până la profesorat, lucru cu copiii şi „master chef” în bucătărie. Și, chiar dacă face niște prăjituri de să te lingi pe degete, totuși, cea mai bună postură pentru ea este tot aceea de actriţă, moderator şi realizator de emisiuni radio-tv.

S-a născut la 9 mai 1976, şi a ştiut încă de la vârsta de trei ani că o să fie actriţă. De ce? Din cauza unor afişe lipite pe un geam din casa bunicilor, afişe decupate din revista Cinema şi care îl înfăţişau pe Radu Beligan. De multe ori asculta teatru radiofonic cu piese în care acesta juca, privea îndelung afişul şi adormea cu gândul că, poate într-o zi, îi va fi parteneră pe scenă.

Dacă, cumva, o întrebai în acea vreme ce ar vrea să se facă atunci când va fi mare, spunea dintr-o răsuflare „actriţă!”, fără să ştie ce implica asta. Astăzi ar spune (tot răsfăţându-se) că a fost o opţiune greşită. Nu-i plac repetiţiile de zeci şi zeci de ori la o scenă (când ei îi iese din prima), consideră că n-are răbdare sau suficent talent, ba chiar este convinsă că menirea ei ar fi fost de „Chef”, adică să gătească în bucătărie (mai ales prăjituri, după care erau topiţi fostul soț, Adrian Titieni, şi cei doi copii, Marc şi Ariadna).

În teatru, debutează încă înainte de a intra la UNATC, la 19 ani, pe scena mare a Teatrului Naţional din Craiova, cu Danaidele lui Purcărete, fapt care a convins-o cu atât mai mult să dea la teatru. De fapt, a oscilat întotdeauna între teatru şi psihologie, sfârşind prin a le face pe amândouă. În timpul facultăţii, însă, chiar când era anul I, îşi cunoaşte viitorul soţ, în postura lui Adrian Titieni, care era lector la grupa lui Ion Cojar, adică la clasa ei.

 După vreo 3-4 luni de tatonări au ieşit împreună, iar de la a treia întâlnire Adrian o cerea deja în căsătorie. A spus „da” încă de atunci, dar, în fapt, căsătoria lor s-a produs la un an de la prima lor întâlnire. Avea 23 de ani. La un an de la căsătorie venea pe lume Ariadna şi apoi Marc. Adică în anul III şi IV de facultate, dar n-a acuzat asta, dimpotrivă, a considerat că mai târziu, când va avea mai multă treabă de făcut, acest lucru are s-o ajute. De mai mulți ani, insa, a divortat de actorul Adrian Titieni.

În anul 2001 absolvă UNATC-ul, secţia actorie, după care, deşi nu a avut multe roluri în filme (a jucat în vreo 6-7 lungmetraje), a avut şansa imensă de a juca alături de mari actori şi sub îndrumarea unor excelenţi regizori: Ciulei, Purcărete, Colceag. Punctul culminant îi pare a fi fost colaborarea cu Coppola, în „Youth Without Youth” (2007), unde a avut o scenă cu personajul principal interpretat de Tim Roth.

Astăzi, frumoasa actriţă împlineşte 48 de ani. Să-i urăm tot binele din lume, multă sănătate, bucurii enorme lângă cei dragi, cât mai multe roluri în teatru şi film! La mulţi ani, Adriana!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră