Ca zânele din povești, care trăiau pe tărâmul „Tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte”, ea însăși tânără (dincolo de vârsta biologică), cu pielea fină, strălucitoare, netedă, peste care ștrengarul timp a trecut fără să pară a lăsa urme, doctorul Olga Simionescu are ca meserie, ca scop, ca pasiune faptul de a trata tocmai afecțiunile de piele, „interfața”, „învelișul” prin care oamenii se individualizează în trecerea lor prin lume.
Calea de urmat, menirea pentru această meserie a descoperit-o încă din copilărie, beneficiind cu prisosință de suportul material și de susținerea fățișă a familiei.
Pe tot parcursul școlar a mers în acestă direcție, astfel încât, în 1994, absolvă Facultatea de Medicină UMF Carol Davila, din București, cu teza: „Corelații clinico-etiologice în hepatitele acute virale”.
Cinci ani mai târziu susține doctoratul în Dermatologie cu tema: „Agresiunea solară cutanată”.
De atunci, ascensiunea profesională a fost evidentă, astăzi ocupând fuuncția de Șef de clinică dermatologie la Spitalul Clinic Colentina, București, și cea de Profesor Universitar Doctor la Catedra de Dermatologie UMF Carol Davila, București.
Nici premiile nu s-au lăsat mult așteptate, în 2001, obținând premiul „Iuliu Hațeganu” al Academiei Române pentru cea mai bună lucrare: „Atlas de dermatologie”.
Tot pentru aceeași lucrare a luat premiul „Levaditti” al Academiei de Științe Medicale și premiul Colegiului Medicilor pentru cea mai bună lucrare în domeniul specialităților medicale.
Și tot colegiul Medicilor din România îi mai conferă un premiu, în 2003, pentru cea mai bună lucrare în domeniul specialităților medicale: „Dicționar de Imunologie”.
Pe lângă activitatea desfășurată în spitalul Colentina, medicul Olga Simionescu se ocupă și de Clinica Dermatologică TOP-DERM, clinică ce oferă un înalt serviciu de consultații și tratamente dermatologice și venerologice, fiind dotată cu echipamente și tehnologie la standarde internaționale.
În mare, doctorul Olga Simionescu este un om împlinit din toate punctele de vedere. Ba mai mult, nu a făcut nici un sacrificiu pentru meseria sa, căci, provenind dintr-o familie bogată, a avut norocul de-a o face din plăcere, ca un hobby. „Îmi place foarte mult să petrec ore în șir cu pacienții sau cărțile mele”, spunea cu niște ani în urmă.
Astăzi este ziua sa de naștere, ziua în care împlineşte 52 de ani, fără ca aceştia “să se vadă”. Alături de miile de pacienți pe care i-a tratat de-a lungul vremii, îi urăm „din toți porii” ”La mulți ani și multă sănătate să dea oamenilor!”