Astăzi este ziua ta - Oana Pellea

29 Ian 2022 | scris de Paul Rogojinaru
Astăzi este ziua ta - Oana Pellea

Iubită, respectată, admirată. Şi ca actriţă, şi ca persoană, şi ca om implicat al cetăţii. Oana Pellea este ca o zână bună din poveste..Atât de delicată, atât de discretă, cu o perpetuă candoare juvenilă.

Oana Pellea este ca o torță. Atât de intens „arde” pe scenă în oricare rol jucat, atât de sensibil împrăștie căldură în jur, atât de luminos se dăruiește spectatorilor.

Oana Pellea este ca un cântec. Atât de sonor se aude muzica sa interioară, sunetul secund (chiar când nu grăiește), atât de vibrant i se aud bătăile inimii. Nu este un cântec și atât, este un cântec încăpător cât lumea.

Când s-a hotărât să dea la Academia de Artă Teatrală și Cinematografică, probabil puțini au crezut în talentul ei. Mulți au crezut că o să rămână tot timpul în umbra marelui actor, fără să facă vreo ispravă notabilă în teatru și film. Însă a devenit și este o actriță în adevăratul sens al cuvântului.

Când joacă Oana, atât cât ține spectacolul, nimeni din sală nu-și mai amintește că este fata lui Amza, atât de convingătoare este, atâta forță degajă și atât de bine acaparează atenția fiecărui spectator.

Și lucrul ăsta nu-l simțim numai noi, spectatorii români, ci și spectatorii din lumea întreagă, fiindcă, de ani buni, Oana Pellea joacă și în producții britanice, americane, româno-franceze, etc.

Discretă, cum spuneam, mulți iarăși nu știu că Oana este una dintre cele mai premiate actrițe din ultimul deceniu și jumătate de la noi. Ne-ar trebui mult spațiu.pentru a înșira premiile și distincțiile obținute, dar pentru asta îi puteți citi singuri biografia, pe internet.

De la tatăl său a învățat asta: „Tata mi-a spus că, dacă, într-o sală sală de spectacole, măcar unui om îi faci bine, sau pleacă acasă cu tine în gând, înseamnă că efortul nu a fost degeaba și poți fi mulțumit. Măcar un om!”

Așadar, cu talent moştenit de la impunătorul său tată, Amza, cu delicateţe, sensibilitate, surâs şi înţelepciune moştenite de la mama sa, Domnica, cu har scriitoricesc moştenit din însăşi gena poporului în care s-a născut (românul s-a născut poet, nu?) şi cu implicare civică în problemele cetăţii, Oana Pellea este în acest moment om-actor-scriitor, îndrăgită şi apreciată de milioanele de români din ţară şi din diaspora.

Astăzi este ziua sa de naștere, ziua în care împlinește 60 de ani. Pe actrița Oana Pellea suntem convinși că o așteaptă în continuare o lungă și prodigioasă carieră profesională. Pe omul de dincolo de scenă, Oana Pellea, sperăm să o aștepte numai zile senine, liniștite, cu nenumărate bucurii. La mulți ani, Oana!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră