Guvernul său a finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeană, a emis pachete de legi pentru îndeplinirea reformelor legislative și sociale stabilite de aderarea la UE și a negociat cu succes ridicarea vizelor pentru cetățenii români care călătoreau în Spațiul Schengen. Tot în timpul mandatului său PIB-ul a cresut substanțial în fiecare an, de asemenea a crescut media salariilor, inflația a scăzut îmbucurător, iar leul românesc a devenit mai puternic.
Având în vedere toate acestea, oricine orice ar zice la nivel declarativ (indiferent de culoarea sa politică) despre Adrian Năstase nu se poate să nu recunoască în forul său interior că fostul prim-ministru a adus acel dram de bunăstare atât de așteptat de români după revoluție.
S-a născut la 22 iunie 1950, în București, dar o mare parte a copilăriei și-a petrecut-o în satul Hanul de Pământ, comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, printre stupii bunicului, pe meleagurile de unde proveneau părinții săi. A urmat cursurile liceului Nicolae Bălcescu (acum Colegiul Național Sfântul Sava) și cursurile Universității București, absolvind atât Facultatea de Drept cât și Facultatea de Sociologie.
Până în 1989, a fost jurist la Institutul de Cercetări Juridice din București, profesor asociat la Academia de Științe Economice, vicepreședinte al Asociației de Drept Internațional și Relații Internaționale, membru al Societății Franceze de Drept Internațional și director de studii la Institutul Internațional pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.
Toată această activitate socială și politică acumulată, experimentată și aprofundată este apoi valorificată și pusă „la lucru” în noua societate închegată după revoluție. Abia în acest nou mediu politico-economico-social Adrian Năstase își dă cu adevărat măsura valorii. Extrem de inteligent, bun orator, cu evidente abilități politice, a fost ales pentru prima dată în Camera Deputaților din partea Frontului Salvării Naționale, în 9 iunie 1990, și a fost Ministrul Afacerilor Externe în guvernele Petre Roman și Theodor Stolojan.
De aici, cariera politică este strict ascendentă, culminând cu funcția de președinte al PDSR (ulterior PSD) și cea de Prim-ministru al României în perioada 28 decembrie 2000-28 decembrie 2004. La alegerile prezidențiale din 2004 a fost extrem de aproape de a obține cea mai înaltă funcție în stat, spre dezamăgirea a milioane de români (evident, cel puțin jumătate din electorat!), care au crezut în destinul său politic și care tocmai simțiseră „briza” bunăstării ce începuse să se instaleze în timpul mandatului său de prim-ministru.
Astăzi, acest număr imens de simpatizanți au prilejul să-l felicite cu ocazia împlinirii vârstei de 66 de ani. Să-i urăm împreună multă sănătate, tot binele din lume, fericire, bucurii lângă cei dragi, cu gândul că omul, politicianul Adrian Năstase, încă mai are multe de spus și de făcut în societatea românească. La mulți ani, domnule prim-ministru!