Trenul care trece prin 26 de țări ajunge în București

17 Sep 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Trenul care trece prin 26 de țări ajunge în București

Trenul Connecting Europe Express, care oprește în peste 100 de localităţi din 26 de ţări, ajunge în România.

Traseul trenului are o lungime de 20.000 km și va traversa 33 de puncte de trecere a frontierei. Călătoria a început pe 2 septembrie la Lisabona și se va încheia pe 7 octombrie, la Paris.

În Gara de Nord, la sosirea trenului „Connecting Europe Express”, vor fi prezenți ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Dan Vîlceanu, şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Cei doi vor participa la eveniment și vor face declarații.

Sunt bucuroasă că trenul Connecting Europe Express ajunge şi în România, cea mai importantă „staţie” pentru mine. E un tren experiment, un tren laborator, care ilustrează nu numai avantajele transportului feroviar, ci şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim pentru a avea un spaţiu unic feroviar european. România trebuie să accelereze investiţiile în infrastructura de cale ferată, pentru o mai bună conectivitate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Adina Vălean, într-un comunicat transmis de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, conform agerpres.ro.

Pentru a marca acest eveniment, Reprezentanţa Comisiei Europene în România spune povestea căilor ferate prin intermediul unei expoziţii în Gara de Nord. Au fost selectate, cu ajutorul unui curator, 10 lucrări reprezentative din România, poveşti vizuale extraordinare. Imaginile sunt realizate de către artişti fotografi români care au cunoscut excelenţa în domeniul fotografiei şi au fost răsplătite de-a lungul timpului cu numeroase premii şi medalii la festivaluri şi saloane naţionale şi internaţionale aflate sub patronajul celor mai reputate organizaţii din domeniul artei fotografice.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră