Două noi piramide egiptene au fost deschise publicului pentru prima dată din 1965

15 Iul 2019 | scris de Ioana Ilie
Două noi piramide egiptene au fost deschise publicului pentru prima dată din 1965 Galerie foto (3)

Autorităţile egiptene au permis, sâmbătă, accesul turiştilor în două piramide din Dahshur, în sudul oraşului Cairo, şi au dezvăluit o colecţie de sarcofage, din care unele cu mumii în stare bună de conservare, potrivit site-ului lesoir.be.

O piramidă construită pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii a faraonilor din Egipt, şi o alta vecină au fost accesibile publicului pentru prima dată din 1965, a anunţat ministrul Antichităţilor, Khaled al-Anani.

Sarcofage au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice la Dahshur, a mai afirmat ministrul. 

În situl de la Dahshur, la o oră distanţă de Cairo, pe râul Nil, sunt mai multe piramide. 

Un vechi zid, lung de 60 de metri, la sud de o altă piramidă, cea a faraonului Amenemhat II, a fost de asemenea deschis, potrivit ministrului. 

Nu departe, săpăturile au scos la iveală măşti funerare şi unelte pentru tăierea pietrei, datând din anii 750 - 332 înainte de Hristos. 

De mai mulţi ani, autorităţile egiptene anunţă regulat descoperiri arheologice cu scopul, între altele, de a relansa turismul, afectat de instabilitatea politică şi atentate în ţară, după revoluţia din 2011. Sectorul a cunoscut o relativă ameliorare în 2018. 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră