ZVON. Germania ar putea interzice vânzarea autoturismelor Fiat! Care ar fi motivul deciziei

23 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
ZVON. Germania ar putea interzice vânzarea autoturismelor Fiat! Care ar fi motivul deciziei


Germania a început teste la vehicule produse de mai multe companii din domeniul auto, după scandalul Volkswagen. Autorităţile germane au descoperit nereguli la 16 mărci, printre care şi Fiat.
Potrivit Bild am Sonntag, Agenţia Federală Germană a Automobilului (KBA) a trimis un raport în acest sens Comisiei Europene şi autorităţilor italiene.
Informaţiile intervin în momentul în care Guvernul german a denunţat lipsa de cooperare din partea constructorului italian Fiat, care refuză să răspundă oricărei autorităţi din afara Italiei, în ciuda neregulilor recent descoperite în Germania, privind emisiile poluante de la modelele sale diesel, scrie şi lepoint.fr.
Luni dimineaţă, un purtător de cuvânt al FCA, citat de agenţia italiană Radiocor, a repetat că maşinile grupului sunt conforme din toate punctele de vedere cu normele europene în vigoare în UE.
Potrivit Bild am Sonntag, testele efectuate pe un model Fiat de KBA au demonstrat că sistemul de filtrare a emisiilor poluante se dezactiva după 22 de minute, adică la 2 minute după încheierea unui control antipoluare standard.
În consecinţă, oxid de azot, puternic poluant, era eliberat în atmoferă la un nivel de peste 10 ori mai mare decât cel autorizat, potrivit raportului autorităţilor germane, consulatat de Bild am Sonntag.

Alte stiri din Business

Ultima oră