Ce așteptări au managerii. Cum vor evolua prețurile, numărul angajaților și activitatea în sectoare

28 Sep 2020
Ce așteptări au managerii. Cum vor evolua prețurile, numărul angajaților și activitatea în sectoare

Managerii estimează pentru perioada septembrie-noiembrie o relativă stabilitate a activităţii în industrie, construcţii şi servicii, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie, construcţii şi servicii şi o creştere moderată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

„În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +5%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -5% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%)“, arată datele INS.

Managerii estimează pentru  activitatea de construcţii din următoarele trei luni o relativă stabilitatea volumului producţiei (sold conjunctural +3%). „Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +8%)“, arată datele INS.

Continuarea articolului, AICI

Alte stiri din Business

Ultima oră