SUA: Două asistente au câstigat 1,5 milioane de dolari vânzând certificate de vaccinare false

31 Ian 2022
SUA: Două asistente au câstigat 1,5 milioane de dolari vânzând certificate de vaccinare false

Două asistente din New York sunt acuzate că au vândut certificate de vaccinare falsificate și au introdus informații false în baza de date de vaccinare a statului, relatează Huffpost.com, câștigând astfel mai mult de 1,5 milioane de dolari. Julie DeVuono și Marissa Urrao au fost arestate săptămâna trecută după ce ar fi perceput clienților 220 de dolari pentru un certificat de vaccinare pentru adulți și 85 de dolari pentru un certificat de copil, a anunțat vineri (28 ianuarie) Departamentul de Poliție din Suffolk.

Julie DeVuono a obținut documente de vaccinare în alb prin compania ei, Wild Child Pediatric Healthcare situată în Amityville, precum și doze de vaccin Covid-19 și seringi, a informat New York Daily News, citând biroul de la procurorul districtual al comitatului Suffolk. Detectivii sub acoperire au mers la afacere și au obținut certificate de vaccinare, dar nu au primit niciodată vaccinul, spun procurorii.

Acuzate de „fals și uz de fals”

O percheziție în casa lui Julie DeVuonos, joia trecută, a recuperat 900.000 de dolari în numerar și un registru care arată suma considerabilă colectată prin sistemul de vaccinare din noiembrie, potrivit parchetului.

„Ca asistente medicale, aceste două persoane ar trebui să înțeleagă importanța certificatelor de vaccinare legitime, deoarece lucrăm cu toții împreună pentru a proteja sănătatea publică”, a declarat comisarul de poliție al județului Suffolk, Rodney K. Harrison, într-un comunicat de presă care a anunțat arestarea lor.

Cele două femei au fost acuzate de „fals și uz de fals” iar ce Julie DeVuono a fost acuzată și de o infracțiune suplimentară la gradul I pentru oferirea unui document fals la dosar.

Avocatul Marissei Urrao, Michael Alber, a cerut să nu se grăbească să judece. "Așteptăm să scoatem la lumină obstacolele legale și defectele din această investigație. O acuzație nu ar trebui să umbrească munca bună pe care Marissa Urraro a făcut-o pentru copii și adulți în domeniul medical", a spus el într-o declarație pentru HuffPost.

Luna trecută, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a semnat un proiect de lege prin care este ilegală modificarea certificatelor de vaccinare.

Sursa:  Capital.fr

Alte stiri din Bizar

Ultima oră