Sfârșitul acvariului rotund pentru peștișorul auriu: se învârtesc în cerc, nu este o viață

27 Ian 2022 | scris de M.N.
Sfârșitul acvariului rotund pentru peștișorul auriu: se învârtesc în cerc, nu este o viață

Agrobiothers, una din cele mai mari firme specializată în vânzarea de animale de companie, a anunțat că renunță la comercializarea acestor acvarii rotunde care sunt dăunătoare peștilor.

Peștișorul auriu nu se va mai putea învârti în cerc. Specialistul francez în îngrijirea animalelor și accesorii Agrobiothers a anunțat că nu va mai comercializa acvariile rotunde care sunt dăunătoare peștilor.

„Vom șterge aproximativ douăzeci de referințe. De acum înainte, toate acvariile noastre vor avea o capacitate minimă de 15 litri și nu vom mai vinde aceste mingi pe care toată lumea le avea cândva acasă, dar care nu respectă bunăstarea animalelor”, a explicat astfel Matthieu Lambeaux, CEO al AgroBiothers care precizeaza ca va fi retrasă de la vanzare si zgarda anti-latrat.

„Lucrurile care erau acceptabile în urmă cu cinci ani nu mai sunt acceptabile astăzi, iar altele acceptate astăzi nu vor mai fi acceptabile în zece ani”, adaugă el.

„Sunt animale sălbatice”

Dincolo de dimensiunea borcanului, președinta organizatiei de protectie a animalelor One Voice denunță achiziționarea de pești ca animale de companie. „ Cumpărarea unui pește într-o pungă de plastic pentru a-l pune într-un acvariu nu are sens. Astăzi este timpul să încetam sa mai facem asta”, susține ea. Arătând că legislația este prea lentă, ea le cere consumatorilor francezi să nu îi mai cumpere.

„Se învârtesc în cerc, nu este o viață. Mai mult, prejudecata asupra memoriei scurte a peștilor aurii ste falsă și le transmite copiilor un discurs prost”, subliniază ea.

Sursa: Le Figaro

 

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră