(VIDEO) Practică DEMENTĂ în UGANDA: Nou născuți și copii SACRIFICAȚI pentru BOGĂȚIE și PUTERE

15 Iun 2015
(VIDEO) Practică DEMENTĂ în UGANDA: Nou născuți și copii SACRIFICAȚI pentru BOGĂȚIE și PUTERE
Uganda înregistrează o creștere bruscă a numărului cazurilor de sacrificiilor de copii, se arată într-un comunicat al AHSTTF (Anti-Human Sacrifice and Trafficking Task Force), autoritatea ugandeză special creată pentru a combate fenomenul. Direcția guvernamentală Ugandeză cere ajutorul comunității internaționale și ale ONG-urilor pentru drepturile omului și prezintă mai multe cazuri absolut halucinante de sacrificiu uman.

Potrivit raportului, Protecția Copilului din Uganda instrumentează cel puțin trei cazuri pe lună, însă rezultatul anchetelor este influențat de oamenii bogați care sunt implicați în nenorocirile respective. Moses Binoga, șeful AHSTTF invocă dosarul unui politician ugandez care dorea să ajungă prim-ministru și care a plătit unui vraci 14.000 de euro pentru un sacrificiu uman. Vraciul i-a spus că-l poate ajuta la alegeri, dar este nevoie de un sacrificiu uman, așa că politicianul a plătit fără să stea pe gânduri. Astfel, vraciul a răpit, ucis și mutilat corpul unei fetițe de doi ani, scoțându-i inima și organele genitale și abandonându-i corpul într-o pădure.

Binoga a precizat că au fost cinci cazuri de sacrificii de copii numai în luna mai și nouă în aprilie, deși aceste cifre sunt contestate de unii activiști și cifrele reale ar fi mult mai mari. În raport se mai menționează un caz, cel al afaceristului ugandez Godfrey Kato Kajubi care a primit o condamnare pe viață în 2012 pentru uciderea ritualică al unul băiat de 12 ani, care a fost decapitat și i s-au tăiat organele genitale. 

Potrivit lui Binoga, în cel mai recent caz de sacrificiu uman sunt implicați doi copii, Kanani și Sylvia, de opt și nouă ani, care au fost găsiți la marginea unei păduri. Fetița era mutilată îngrozitor, iar pe băiat vraciul începuse să-l taie pe ceafă cu o macetă, când a fost întrerupt de doi oameni care-și pășteau vitele. Aceștia l-au imobilizat și l-au bătut atât de rău, încât acesta a decedat la spital și n-a mai apucat să spună cine contractase sacrificiul.

"Cineva trebuie să ne ajute. Am pierdut controlul asupra acestui fenomen dement, sacrificiul de copii. Unii oameni cu bani sunt atât de ahtiați după putere, încât dacă vine un vraci și le spune că pentru a ajunge cineva trebuie să facă un ritual de sacrificiu uman, nici nu stau pe gânduri. Avem nevoie de ajutorul comunității internaționale până nu se ajunge la haos. Guvernul nostru este clar nepoutincios în fața acestor nenorociri, majoritatea celor din funcțiile de conducere fiind corupți sau la mâna cuiva", spune Shelin Kasozi, inspector la Protecția Copilului.



În luna februarie, guvernul Ugandei a elaborat un Plan Național de Acțiune pentru a opri crimele și a aprobat un proiect de lege care reglementează vracii sau vindecatorii traditionali, unii dintre ei practicând și vrăjitoria, însă Binoga avertizat că sacrificiile de copii nu pot fi eliminate chiar atât de ușor. "Practica se bazează pe mentalitatea beneficiarilor crimei. Atâta timp cât avem oameni care au o astfel de credință, practica va continua, avertizează Binoga.
 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră