Iubire și lăcomie: O româncă a adunat 400.000 de euro și a pierdut totul într-o singură zi

06 Feb 2018
Iubire și lăcomie: O româncă a adunat 400.000 de euro și a pierdut totul într-o singură zi

A adunat o avere considerabilă însă n-a mai știut când să se oprească. O poveste cât se poate de reală despre iubire, lăcomie și multă prostie.

În urmă cu patru ani, un cetățean austriac din localitatea Gmunden (pe marginea lacului Traunsee) s-a îndrăgostit de o femeie din România.

Bărbatului de 43 de ani nu i s-a părut nimic suspect că femeia îi tot cerea bani. 

După ce aceasta s-a mutat înapoi în România, sumele solicitate au început să crească. La început pentru cumpărarea unei locuințe, apoi pentru cheltuieli notariale, iar în final pentru trei tratamente costisitoare ale bolii de care ar suferi. 

Acte nu s-au făcut, chitanțe nu s-au cerut, doar o promisiune verbală că într-o zi femeia îi va restitui banii. La finalul anului 2015, românca de 41 de ani reușise să adune 105.000 de euro de la austriac. O sumă consistentă, însă nu s-a putut opri și a început sa inventeze noi poveşti, care i-au adus fonduri și mai mari. La începutul anului 2017 se adunaseră deja aproape 400.000 de euro.

Ultima tentativă a româncei a fost însă de o prostie rar întâlnită. În martie 2017 i-a promis bărbatului că îl va vizita în Austria, dacă îi oferă 980 de euro, sumă cu care îsi va cumpăra un bilet de avion pe ruta București-New York-Viena. 

Banii i-a și obținut, însă în momentul în care bărbatul a întrebat-o când să o aștepte la aeroport, aceasta i-a trimis un SMS că a fost reținută pe aeroportul din New York și îl roagă să îi trimită imediat 15.000 de dolari, ca să achite cauțiunea.

A fost picătura care a umplut paharul. Dar chiar și așa, doar la insistențele fratelui său, austriacul a acceptat că a fost păcălit în tot acest timp și a depus plângere la poliție pentru înșelăciune. Pe numele româncei a fost emis un mandat european și a fost reținută la finele anului trecut la București.

Conform nachrichten.at, de curand, ea a fost extrădată în Austria, unde urmează să se prezinte în fața Judecătoriei Wels. Femeia, care a mai lucrat în Austria ca prostituată, recunoaște doar parțial acuzațiile. Ea se află încă în arest preventiv.

Austriacul nu a recuperat niciun ban şi probababil nici nu o va face.

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră