Marile centre urbane suferă tot mai mult din cauza traficului din ce în ce mai aglomerat și statisticile recente nu arată o îmbunătățire pentru viitorul apropiat. Conform DRPCIV - Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în 2017 numărul mașinilor rulate înmatriculate ar urma să fie cu aproape 70% mai mare decât în 2016.
Eliminarea taxei de mediu a adus pe străzile României un număr de peste 400.000 de mașini second-hand, iar statisticile oficiale estimează chiar 426.000 până la finalul lunii decembrie 2017.
În același timp, orașe precum București apar tot mai des în topurile europene cu traficul cel mai aglomerat, iar numărul accidentelor grave și foarte grave înregistrate pe șoselele din România rămâne la un nivel ridicat în comparație cu celelalte țări de pe continent. Numărul de decese cauzate de accidente rutiere în România este la un nivel dublu față de media europeană conform ultimelor statistici.
În acest context, Falcon Electronics trage un semnal de alarmă și militează pentru șofatul responsabil în cadrul campaniei de informare “Martor în trafic” ce se va desfășura în perioada 23 noiembrie – 17 decembrie 2017 în mediul online.
“Prin această campanie încercăm să promovăm șofatul responsabil, să descurajăm indisciplina și nerespectarea regulilor de circulație folosindu-ne de un martor imparțial: camera video de înregistrare a traficului auto. Deși au început să fie apreciate și în România în ultimii ani, credem totuși că ne separă o distanță uriașă față de majoritatea țărilor din Vestul Europei. Montarea la bord a unor astfel de camere ar scuti de neplăceri nu doar pe cei ce le folosesc, dar ar contribui semnificativ și la îmbunătățirea calității vieții de șofer în România și, nu în ultimul rând, a traficului”, explică Corina Dițu, Marketing Manager la Falcon Electronics.
În România, conform estimărilor Falcon Electronics, se vând anual mai puțin de 10.000 de camere video pentru înregistrarea traficului, deși prețul lor mediu este de 400 – 500 de lei. “Prin comparație, în Marea Britanie sunt deja peste 8 milioane de camere video de bord în uz și multe dintre companiile de asigurări nu doar că iau în considerare dovada video înregistrată de acestea, dar și oferă proactiv reducere la asigurarea auto pentru cei care dețin un astfel de dispozitiv“, adaugă Corina Dițu.
Conform unui raport GfK dat publicității anul trecut, în Marea Britanie, unde compania NextBase deține 68% din piață, vânzările de camere video de bord au depășit procentual vânzările de tablete, brățări de fitness sau camere foto.
Vânzările globale de camere video de bord sunt estimate să ajungă la 5,3 miliarde USD în 2022, potrivit altor companii de cercetare de piață.
Campania “Martor în trafic” se va derula pe multiple canale de comunicare la finalul acestui an, cu posibilitatea extinderii sale, prin implicarea asiguratorilor și, de dorit, a instituțiilor publice, începând cu 2018.
Campania beneficiază și de sprijinul unor parteneri precum revista AutoExpert, site-ul DriveMag.com. și campania “Fii Treaz la Volan”, derulată de APPA Asociația pentru Promovarea Asigurărilor.