O străbunică de 86 de ani, născută în România, desemnată „Miss Holocaust Survivor”

18 Noi 2021 | scris de Istvan Deak
O străbunică de 86 de ani, născută în România, desemnată „Miss Holocaust Survivor”

O străbunică în vârstă de 86 de ani a fost încoronată marţi „Miss Holocaust Survivor” în cadrul unui concurs anual de frumuseţe organizat în Israel în onoarea femeilor care au îndurat ororile genocidului nazist, informează Reuters.

Zece concurente – cu vârste cuprinse între 79 şi 90 de ani – au defilat marţi pe podium într-un muzeu din oraşul Haifa, coafate, machiate şi îmbrăcate elegant.

Organizatorii concursului, a cărui ediţie de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat că acesta conferă farmec şi respect unui număr din ce în ce mai mic de femei evreice supravieţuitoare cărora le-a fost furată tinereţea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar care şi-au clădit vieţi noi în Israel.

„După ce am trecut prin Holocaust, nu am visat niciodată ca aş putea ajunge unde mă aflu, cu o familie mare – doi copii, patru nepoţi şi doi strănepoţi”, a declarat concurenta Kuka Palmon, care a supravieţuit unui pogrom în ţara sa natală, România. „Totuşi, iată-mă, la această vârstă înaintată, 87 de ani. Este un lucru divin, de nedescris”, a adăugat ea.

Câştigătoarea concursului de marţi, Salina Steinfeld, în vârstă de 86 de ani, s-a născut de asemenea în România, unde a supravieţuit ororilor naziste înainte de a se muta în Israel în 1948, potrivit organizatorilor.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră