Turcia, Cipru și Croația au intrat în zona verde. Marea Britanie, în zona roșie de risc epidemiologic

05 Iun 2021 | scris de A.V.
Turcia, Cipru și Croația au intrat în zona verde. Marea Britanie, în zona roșie de risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic.

Turcia, Cipru și Croația au intrat în zona verde de risc epidemiologic, ceea ce înseamnă că la revenirea din aceste țări nu veți mai prezenta dovada vaccinării sau testul negativ pentru SARS-CoV-2 ca să scăpați de carantină.

Grecia se menține în zona galbenă, iar Marea Britanie a intrat în zona roșie, scrie europafm.ro.

Potrivit listei actualizate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în zona roșie, se află, între altele, Franța, Marea Britanie, Maldive, Seychelles, Brazilia și India. Regatul Unit al Marii Britanii are o incidență a cazurilor COVID-19 de doar 0,5 la o mie de locuitori, dar a fost inclus în zona roșie din cauza că aici a început să circule varianta Delta a coronavirusului, cu o răspândire largă în India și o transmitere mai ridicată.

Persoanele care revin în România din zona roșie sunt obligate să stea în carantină, dacă nu au fost vaccinate cu ambele doze. Testul negativ pentru coronavirus nu este luat în considerare.

Grecia se menține pe lista galbenă, alături de Belgia și Olanda. La întoarcerea din aceste țări, vor scăpa de carantină persoanele vaccinate și cele care prezintă un test PCR negativ pentru coronavirus, efectuat cu 72 de ore înainte.

În cazul familiilor cu copii, vor fi scutiți de carantină cei cu vârsta mai mică de 3 ani și cei care prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2.

Nu vor fi nevoiți să stea în carantină și nici să prezinte vreun document persoanele care revin din țări precum Turcia, Cehia, Cipru, Croația, Qatar sau Germania, țări aflate în zona verde.

Puteți consulta lista țărilor cu risc epidemiologic aici: anexa lista

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră