Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Condițiile de intrare în România pentru zonele roșie, galbenă și verde

16 Mai 2021 | scris de Istvan Deak
Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Condițiile de intrare în România pentru zonele roșie, galbenă și verde

Autoritățile au aprobat o nouă clasificare a țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID din ultimele 14 zile. 

La doar câteva zile de la reînoirea listei galbene, Guvernul a decis actualizarea listelor și introducerea unei noi liste, LISTA ROȘIE. Iată mai jos noile liste de risc epidemiologic.

Germania, Grecia, Italia, Austria, Spania, Ungaria, Statele Unite sau Bulgaria se află în continuare zona galbenă, iar persoanele care vin din aceste țări NU intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi dinc arantină în cea de-a zecea zi.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că lista a fost stabilită în conformitate cu codurile incidenței COVID aflate în vigoare și în România.

Consultă mai jos lista completă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, conform HG.

lista-state-risc-epidemiologic-ridicat-14-05-2021

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră