Marius Tucă Show începe diseară la ora șapte, la Aleph News. Invitați – Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Alexandra Paven, creator de esențe.

21 Apr 2021 | scris de A.A.
Marius Tucă Show începe diseară la ora șapte, la Aleph News. Invitați – Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Alexandra Paven, creator de esențe.

E o vreme ciudată. E vremea în care oameni cu competențe intelectuale discutabile pun, cu de la sine putere, semnul pe opere de artă, de literatură, de muzică, pe persoane și personalități de creație a căror valoare, indiferent de opinia lor, a fost și este indiscutabilă. Trăim în vremea în care lui Beethoven și lui Shakespeare li se dau “cancel” în virtutea unor criterii arbitrare, sublimate într-o mediocritate evidentă.

„Proștii da’ mulții” realiniază standardele culturale într-o manieră care pretinde dreptate dar e analfabetism, incultură, neputință intelectuală. Ioan Aurel Pop a vorbit de multe ori despre aceste criterii care, sub pretextul unei justiții imbecile, dărâmă tot ce-i iese în cale. Vine diseară la Marius Tucă, pentru o discuție pe tema oportunității acestui “cancel culture”.

Esențele tari se creează dintr-o alchimie care are la bază senzația ultimă. A mirosi înseamnă a defini, a identifica. Mirosul stă într-o excesivitate atât de subtilă, încât e greu să o delimitezi. De unde începe ? Cât este ? Un parfum e o poveste. Care este povestea din spatele esenței? Cât este chimie și cât este inspirație? Alexandra Paven, creator de esențe, vine la Marius Tucă diseară și-ți spune aproape totul despre semiotica parfumului.

Marius Tucă Show, diseară de la șapte, la Aleph News şi pe miscareaderezistenta.ro. “Fă-mi un parfum care miroase a iubire!” (Christian Dior)

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră