Marius Tucă Show e în direct diseară, de la șapte, la Aleph News. Invitați – Adriana Pistol, reprezentant INSP, Pr. Dr. Grigore Leșe, etnomuzicolog, Ion Cristoiu, publicist.

19 Apr 2021 | scris de A.A.
Marius Tucă Show e în direct diseară, de la șapte, la Aleph News. Invitați – Adriana Pistol, reprezentant INSP, Pr. Dr. Grigore Leșe, etnomuzicolog, Ion Cristoiu, publicist.

La salon dacă te duci, în Germania îți trebuie un test negativ făcut cu 24 de ore înainte. Aici îți trebuie o mască pe față și-un dezinfectant la ușă. E bună și-aia, decât nimic. Pentru noi e clar: e cineva acolo, sus, care gândește mai mult ca noi, care e mult mai deștept ca noi și căruia nu trebuie să-i punem sub semnul întrebării discernământul.

În aceste condiții, nu știm dacă mai e ceva de adăugat. Am chemat-o, totuși, pe Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. De ce? Pentru că, într-o lume plină de “lumini”, e nevoie de cineva care să-și păstreze luciditatea. Vine diseară la Marius Tucă Show pentru o discuție relevantă despre criteriile carantinării, cifrele reale ale pandemiei şi toate întrebările fără răspuns lăsate de fostul ministru.

“Am avut norocul să mă nasc în Țara Lăpușului, acolo unde doina se cântă de când lumea, acolo unde se poate încă auzi când te aștepți mai puțin, săvârșită în grumaz, cu înturnături tulburătoare și pauze nefirești, horită de stâmpărare în cel mai străvechi stil cunoscut la noi”. În ia lui bărbătească și cu pălăria din Țara Lăpușului, Grigore Leșe identifică ADN-ul cultural românesc cu sfială și respect pentru rădăcini. Vine diseară la Marius Tucă Show.

Ion Cristoiu și Marius Tucă au o chimie specială. Unul câștigă pariurile, altul le pierde. Diseară, vorbesc despre cele mai mari probleme ale actualei guvernări, despre criza din sănătate, dar şi din coaliţie.

Marius Tucă Show. Diseară, de la șapte, la Aleph News şi le miscareaderezistenta.ro. “Știți, nu-i adevărat nici că stelele au colțuri -/ Le-am văzut eu cu ochii – pe onoarea mea!/ Erau rotunde, buhăite și murdare/ Niciuna din ele nu se mișca” (dintr-o poezie frumoasă a lui Geo Dumitrescu).

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră