Un copil de 5 ani a decedat în SUA din cauza unei boli inflamatorii, probabil legată de COVID -19 (VIDEO)

09 Mai 2020 | scris de A.V.
Un copil de 5 ani a decedat în SUA din cauza unei boli inflamatorii, probabil legată de COVID -19 (VIDEO)

Un copil de cinci ani a decedat în statul american New York din cauza unei boli inflamatorii, având simptome apropiate celor specifice bolii Kawasaki, probabil legată de COVID -19, a anunţat vineri guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, citat de cnbc.com.

Acum sunt 73 de cazuri înregistrate cu astfel de simptome la copii în acest stat şi serviciile de sănătate investighează cauza morţii copilului ca şi în alte câteva cazuri, a precizat guvernatorul Andrew Cuomo.

Decesul copilului a survenit joi în contextul în care epidemia este în curs de scădere începând cu jumătatea lunii aprilie în statul New York, care a fost mult timp epicentrul acesteia în Statele Unite. Coronavirusul a infectat deja peste 330.000 de persoane şi a făcut peste 20.000 de morţi - dintre care 216 numai joi - în acest stat cu aproximativ 20 de milioane de locuitori.

În ultimele două săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de aceste simptome care ar putea indica o afecţiune rară, boala Kawasaki. Legătura cu COVID -19 nu este stabilită oficial, dar oamenii de ştiinţă cred că este posibil.

Descrisă pentru prima dată în 1967 în Japonia, această boală afectează mai ales copiii mici. Originea sa nu este cunoscută cu precizie şi ar putea fi un cumul de factori infecţioşi, genetici şi imunitari. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră