În China a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului, pe circa 100 de voluntari

23 Mar 2020 | scris de M.C.
În China a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului, pe circa 100 de voluntari

În cele patru colţuri ale lumii, populaţia este afectată direct sau indirect de noul coronavirus. China, însă, nu a mai înregistrat luni niciun caz nou de contaminare de origine locală cu noul coronavirus, dar autorităţile sanitare au anunţat 39 de cazuri de import suplimentare, scrie dhnet.be.

China a început prima testare clinică a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în contextul în care mai multe ţări fac eforturi pentru a descoperi un mijloc de a combate agentul patogen.

Un număr de 108 voluntari, împărţiţi în trei grupuri, au primit vineri primele injecţii, a relatat luni cotidianul de limbă engleză Global Times.

Cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, toţi sunt originari din oraşul Wuhan, unde Covid-19 a apărut pentru prima dată în decembrie înainte de a se răspândi în străinătate.

Duminică, o sursă implicată în aceste teste a confirmat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, începerea experimentelor.

Autorităţile sanitare din toată ţara au dat undă verde la efectuarea de teste pe om la 17 martie, ziua în care omologii lor americani au anunţat primul test cu vaccin împotriva Covid-19 la Seattle pe 45 de voluntari adulţi.

Voluntarii chinezi care participă la teste vor fi monitorizaţi timp de şase luni. În prezent, nu există niciun vaccin sau tratament aprobat contra noului coronavirus.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră