Nadia Comăneci, la moartea lui Cristian Ţopescu: "Cristian, etern în inima mea"

15 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Nadia Comăneci, la moartea lui Cristian Ţopescu: "Cristian, etern în inima mea" Galerie foto (3)

Cristian Ţopescu, reputat comentator sportiv, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate voci de televiziune şi radio, a încetat din viaţă, marţi.

Ţopescu a murit la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat la Secţia de Terapie Intensivă, ca urmare a unor complicaţii provocate de diabet şi de alte boli cronice.

Nadia Comăneci şi-a exprimat tristeţea după decesul comentatorului sportiv Cristian Ţopescu, căruia i-a mulţumit pentru "momentele minunate".

"Astăzi este o zi tristă. Un om extraordinar care va rămâne mereu in inimile noastre. Mulţumesc, Cristian pentru momentele minunate!", a scris Nadia Comăneci pe Facebook.

Pe Twitter, Nadia a comentat la postarea unui internaut, care a distribuit un link de la YouTube, cu înregistrarea evoluţiei Nadiei la bârnă, la Montreal, în 1976, şi 10-le luat de aceasta. Strigătul de bucurie al lui Cristian Ţopescu, "Excelent, excelent!" rămâne în inima Nadiei şi în inimile românilor, care au urmărit-o atunci. Nadia a scris: "Cristian, etern în inima mea", drept comentariu la această postare.

Regina gimnasticii românești, Nadia Comăneci, a vorbit, marți, la "Sinteza zilei" despre ce a reprezentat Cristian Țopescu pentru ea în anii de glorie, dar și în anii care au urmat după momentul istoric de la Montreal.

Nadia Comăneci nu a mai reușit să-și stăpânească lacrimile în momentul în care a citit o poezie în care se menționa chiar nota ei de 10 și comentariul lui Cristian Țopescu:

Nadia a adăugat apoi că Cristian Țopescu a fost vocea vieții ei.

"Este greu să vorbești despre cineva care nu mai există, dar este foarte puțină lume care a avut un impact în societatea românescă, în sportul românesc. El a fost și rămâne vocea vieții mele, a performanțelor mele de la Montreal, de la Moscova, iar lucrul cel mai important este că a fost un bun prieten și un om minunat, mereu alături de sportivi, de cei care au avut nevoie de el. A continuat viața lui ca voluntar în foarte multe organizații de caritate, în încercarea de a educa societatea din România despre mișcarea Special Olympics. Viața mea nu se scrie fără Cristian Țopescu", a spus Nadia Comăneci. 

Şi Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 81 de ani, a fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu: "Condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace".

Trupul va fi depus în Studioul 2 al Televiziunii Române

Trupul marelui om de televiziune Cristian Ţopescu va fi depus joi, 17 mai, în Studioul 2 al Televiziunii Române, în intervalul 11.00-19.00, anunţă postul public de televiziune.

"Timp de peste o jumătate de secol, Cristian Ţopescu a fost unul dintre cel mai iubite simboluri ale Televiziunii Române. Datorită profesionalismului, curajului, patriotismului şi carismei domniei sale, Cristian Ţopescu a fost aproape un idol al mai multor generaţii de români", se arată în comunicatul transmis de membrii CA al SRTv. 

Membrii Consiliului de Administraţie al SRTv sunt alături de colega lor, Christel Ungar Ţopescu, soţia omului de televiziune, şi de jurnalista Cristina Ţopescu, fiica comentatorului sportiv.

"Tatăl meu luptă, este un luptător. Toată viaţă am auzit de la el, de câte ori aveam vreo desnădejde: viaţă e o luptă, deci te luptă ! Şi acum vreo lună de zile îmi spunea el mie: nu te lăsa, nu abandona ! Asta îi spun şi eu acum, când mă înţelege, dar nu-mi poate răspunde : ticu, luptă, nu te lăsa, te iubesc mult ! Mă rog să mai aibă puterea să lupte şi va mulţumesc din suflet celor care sunteţi alături de noi, familia lui, de el, omul care a fost trup şi suflet pentru ţara asta întotdeauna. Atât de mult, încât acum poate şi asta îl costă. Dar dacă ar putea da timpul înapoi, sunt sigură că ar face la fel, şi-ar da sufletul pentru profesia lui, pentru ţara lui, pe care n-a vrut niciodată s-o părăsească. Şi-a pus tot sufletul în ce-a făcut, acum sufletul lui e puţin obosit, dar iubirea noastră şi poate şi a multora dintre voi îl vor ajuta să se ridice din nou. Medicii îi resuscitează trupul şi le sunt recunoscătoare, noi, doar prin gânduri bune, am putea să-i resuscităm sufletul. Sper încă într-o minune, dragii mei, încă mai sper !", a scris, luni, pe Facebook, Cristina Ţopescu, fiica fostului comentator sportiv.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră