Avizul pompierilor, cu un singur click. Aplicaţia online care te scapă de drumuri şi de birocraţie

21 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Avizul pompierilor, cu un singur click. Aplicaţia online care te scapă de drumuri şi de birocraţie

Avizele de securitate la incendii sau autorizațiile de protecție civilă vor putea fi obținute mai ușor, după ce Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o aplicație oferă toate informațiile necesare obținerii acestor documente. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat o aplicaţie informatică, sub forma unui ghid, uşor de accesat şi de utilizat, ce furnizează rapid răspunsuri legate de condiţiile de avizare-autorizare şi stabileşte documentaţia necesară pentru obţinerea acestor acte administrative.

Aplicaţie online care arată dacă este necesară obţinerea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu. Cu ajutorul acestui ghid, proprietarii sau beneficiarii construcţiilor/amenajărilor (în cazul avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu) sau cei care deţin sau administrează adăposturi de protecţie civilă sau puncte de comandă (în cazul avizului/autorizaţiei de protecţie civilă) au posibilitatea de a
verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcţii care se supun acestor procese de avizare – autorizare, informează IGSU într-un comunicat.

Totodată, aplicaţia oferă informaţii legate de documentaţia ce trebuie depusă în vederea emiterii, de către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel al Bucureşti – Ilfov, a acestor acte administrative. De asemenea, această aplicaţie conţine un link prin intermediul căruia poate fi accesată lista verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Mai multe detalii legate de acest ghid de avizare-autorizare pot fi obţinute prin consultarea paginii web a instituţiei noastre - www.igsu.ro - http://www.ijsunt.ro/ghid/ şi cele ale inspectoratelor județene pentru situaţii de urgenţă București-Ilfov.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră