Victor Ponta a primit cetăţenie în Serbia. Ştirea de la Belgrad, care face valuri în România

11 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Victor Ponta a primit cetăţenie în Serbia. Ştirea de la Belgrad, care face valuri în România Galerie foto (2)

Fostul premier român Victor Ponta ar fi primit cetăţenie sârbă, susţine cotidianul sârb Blic. Din informaţiile jurnaliştilor de la Blic, Ponta ar fi primit joi cetăţenia sârbă

Cotidianul de la Belgrad mai scrie că parlamentarul român a declarat, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o anul trecut la Belgrad, că România va continua să susţină integrarea Serbiei în structurile europene, lucru care este în interesul întregii regiuni şi al întregii Uniuni Europene.

Blic, care este un cotidian bine informat de obicei, scrie că informaţia a fost confirmată de Guvernul sârb.

Potrivit celor de la Blic, Ponta a fost la Belgrad in august 2016, unde a participat la sesiunea Parlamentului sârb şi a rostit o alocuţine, ca şi actualul preşedinte al Serbiei, Aleksandar Vucic.

Potrivit Blic, Ponta a spus că Serbia a fost întotdeauna cel mai bun vecin şi prieten al României şi că ar trebui să adere la UE cât mai curând posibil.

Informaţia celor de la Blic a fost ulterior preluată de cotidianul Vesti (vesti-online.com) şi de site-ul mondo.rs.

Ponta a demisionat din funcţia de prim-ministru la sfârşitul anului 2015, dupa protestele masive care solicitau demisia Guvernului din cauza unui incendiu care s-a produs in clubul Colectiv şi care a ucis 64 de persoane.

"Sunt consilierul onorific al domnului Vucic din 2016 şi am primit o calitate onorifică", a declarat pentru HotNews Victor Ponta.

În pagina sa de Facebook, unde Victor Ponta este de obicei foarte activ, nu există nicio informaţie referitoare la cele relatate de jurnaliştii de la Blic. Ultima postare a lui Ponta datează din ziua de miercuri şi se referă la situaţia creată în sânul Poliţiei Române şi al Ministerului de Interne, în urma descoperirii că suspectul în două cazuri de agresiune sexuală asupra unor copii, în Bucureşti, este un poliţist de la Brigada Rutieră.

La scurt timp după ce informaţia difuzată de jurnaliştii de la Blic a devenit publică şi în România, Ponta a declarat pentru stiripesurse.ro că este vorba despre o cetăţenie onorifică, şi că aşteaptă şi el lămuriri în legătură cu aceasta.

„Sunt consilierul onorific al domnului Vucic din 2016 și am primit o calitate onorifică. Este cetățenie onorifică. Când mă lămuresc ce presupune vă spun”, a declarat Victor Ponta pentru stiripesurse.ro.

De precizat că există această posibilitate, a acordării de cetăţenii onorifice, care presupun emiterea unui paşaport cu care respectiva persoană care a primit titlul poate călători ca orice cetăţean al ţării respective, astfel de cazuri fiind întâlnite inclusiv în rândul reprezentanţilor clerului. Cetăţeniile onorifice sunt gesturi de mulţumire din partea autărităţilor unor state faţă de persoane care contribuie la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră