Universitatea din București: Program de masterat unic dedicat administraţiei bisericeşti

09 Sep 2020 | scris de A.V.
Universitatea din București: Program de masterat unic dedicat administraţiei bisericeşti

Programul de studii masterale Managementul economic și administrarea unităților bisericești a fost aprobat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), informează basilica.ro.

Conform normelor în vigoare, pe baza avizului favorabil furnizat de ARACIS, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a întocmit proiectul HG, pe care l-a înaintat Guvernului, privind domeniile şi programele de studii universitare de master din anul 2020-2021. Hotărârea de Guvern nr. 739/2020, aprobată în şedinţa din 31 august, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 821 şi 821 bis/2020 din 8 septembrie 2020.

Locurile arondate acestui program de masterat din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti vor fi 12 la buget și 13 la taxă. Înscrierile au loc până în data de 17 septembrie, urmând ca examenul să se desfăşoare în 21 septembrie.

Programul de master este dedicat teologilor, clericilor și personalului bisericesc care vor deprinde noţiuni de microeconomie în domeniul eclezial.

Noul program de masterat îi va ajuta pe viitorii slujitori ai Bisericii să beneficieze de îndrumare şi consiliere prin participarea la cursuri precum:

  • Noțiuni introductive de contabilitate;
  • Sisteme informatice pentru unităție bisericești;
  • Antreprenoriat și cultură antreprenorială;
  • Prevederi statutare și regulamentare privind administrația unităților bisericești;
  • Prevederi legale în vigoare în România privind administrarea unităților bisericești;
  • Contracte civile;
  • Dreptul muncii şi securităţii sociale.

Absolvenții programului Managementul economic și administrarea unităților bisericești vor dobândi competenţe necesare pentru a contribui la îmbunătățirea sistemului de management al fiecărei unități bisericești.

„Li se va pune la dispoziție și vor fi învățați să utilizeze concepte, tehnici, metode și instrumente de management performant, în orice instituție publică sau organizație din țară ori din străinătate. Acțiunea lor se bazează pe valori specifice managementului competitiv: atitudini și comportament proactiv, deschidere către nou, acțiune durabilă, orientare spre performanță, leadership și munca în echipă”, menţionează organizatorii programului de masterat.

Mai multe informaţii privind înscrierea, bibliografia şi examenul propriu-zis se regăsesc pe site-ul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră