Un ceh a încercat să scoată din ţară peste 600 de coarne de cerb fără acte. Ce au făcut POLIŢIŞTII

22 Iun 2017 | scris de Mara Răducanu
Un ceh a încercat să scoată din ţară peste 600 de coarne de cerb fără acte. Ce au făcut POLIŢIŞTII

Politistii de frontiera de la PTF Petea, Satu-Mare, au prins un cetatean ceh care a incercat sa scoata din tara 680 de coarne de cerb, fara documentele necesare exportului.

Marfa, evaluata la peste 14.000 de lei, a fost confiscata de catre politisti.  "La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a iesi din tara, un cetatean ceh, care conducea o autoutilitara apartinand unei societati comerciale din Cehia. In urma verificarilor, politistii de frontiera au constatat ca vehiculul era plin cu mai multe coarne de cerb pentru care conducatorul auto a prezentat o factura fiscala, dar nu avea documentele necesare pentru a scoate bunurile din tara“, spun oficiali de la Frontieră. 

Din cele 680 bucati coarne de cerb, 600 sunt coarne de cerb carpatin si 80 de cerb lopatar. Valoarea totala a coarnelor confiscate este de 14.000 lei. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru incalcarea legii vanatorii si fondului cinegetic, iar cele 680 de coarne de cerb au fost predate politiei din Satu Mare pentru continuarea cercetarilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră