Un brașovean a înființat compania aeriană AirConnect care va opera zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt

14 Iul 2022 | scris de A.V.
Un brașovean a înființat compania aeriană AirConnect care va opera zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt

Odată cu ȋnceperea sezonului vacanțelor, din cauza lipsei de personal și a problemelor cu rotația aeronavelor, este haos pe majoritatea aeroporturilor europene. Ȋn acest context, pe piața din România se lansează o nouă companie aeriană, ce va opera curse interne și zboruri tip charter.

Prima aeronavă AirConnect a ajuns, joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa, scrie bizbrasov.ro.

Brașoveanul Dorin Ivașcu este președinte al Consiliului de Administrație al companiei AirConnect. Acesta este și proprietarul Regional Air Suport SRL, care şi-a adjudecat contractul de achiziţie publică privind asigurarea serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, contract al cărui obiect este proiectarea spațiului aerian şi a procedurilor de zbor instrumentale.

Contractul are o valoare de aproximativ 950.000 de lei și a fost semnat în noiembrie 2021.

Până la finalul lunii iulie, aeronava ATR 72-600 a AirConnect, cu o configurație de 68 de locuri, va ȋncepe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt. Compania are deja semnate contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Flota companiei se va mări, ȋn august 2022, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două aeronave. Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele orașe din România vizate sunt București, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sibiu și Baia Mare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră